Sport

Kan få sin EM-debut på 18-årsdagen

Frida Maanum kan få litt av en 18-årsdag søndag. Landslagstreningen lørdag tyder på at hun spiller fra start i EMs åpningskamp mot Nederland.

Av Sjur Natvig

– Jeg stresser ikke så mye med spilletid, men det blir uansett en stor opplevelse å være en del av gjengen i den kampen, sa Maanum til NTB etter treningen på Galgenwaard stadion i Utrecht.

Bortsett fra noen pressefolk var tribunene tomme da Maanum utfoldet seg sammen med resten av de antatte førstevalgene, men søndag vil hvert sete være fylt. Alle de 23.750 billettene er for lengst solgt.

Sin unge alder og beskjedne A-landslagserfaring til tross virker Maanum fullstendig uredd der hun tar for seg på trening. Hun kan ikke love at hun vil gå til verket uten nerver i EMs åpningskamp.

– Det er jo alltid litt nerver som spiller inn, men jeg prøver å legge det bort og fokusere på det jeg kan gjøre, sa hun.

Hun møtte til sin første A-landslagssamling da EM-troppen ble samlet, og hun fikk sin debut i generalprøven mot Frankrike. Hun kom godt fra den også.

– Det har vært en veldig positiv tid sammen med en positiv gruppe. Dette er en fin gjeng å være med i. Jeg ble tatt imot med åpne armer, absolutt.

Mjelde stopper

Martin Sjögren drillet sine utvalgte defensivt i den timelange økten lørdag, og det var blant annet tydelig at han beholder Maren Mjelde som midtstopper. Den bakre fireren var den samme nesten hele tiden, med Mjelde og Nora Holstad Berge som stoppere.

– Jeg skal ikke si noe sikkert før lagoppstillingen er der, men hvis det blir Maren så er jeg veldig fornøyd med det. Jeg synes det er kjempemorsomt og trygt å spille ved siden av henne, sa Berge til NTB.

Siden fokus var på defensive oppgaver, så Norges formasjon ut som klassisk 4-4-2, uten «diamanten» Sjögren foretrekker på midtbanen. Maanum lå sentralt sammen med Ingrid Marie Spord, med Ingrid Schjelderup til høyre og vekselvis Emilie Haavi og Kristine Minde til venstre.

– Ni av 11 plasser i laget er allerede klare. Jeg skal bruke treningen til å bestemme de to siste, sa Sjögren før lørdagens økt.

Konkurrerer

Haavi og Minde ser ut til å konkurrere om spissplassen ved siden av Ada Hegerberg, ettersom vedkommende defensivt skal slippe seg ned i midtbanefireren mens Hegerberg og Caroline Graham Hansen jobber defensivt i fremste ledd.

Anja Sønstevold fikk en kort periode prøve seg som venstreback, men Elise Thorsnes spilte det meste av tiden og ser ut til å beholde plassen. I forhold til elleveren som startet i Frankrike ser Andrine Hegerberg til å ryke ut, mens Schjelderup kommer inn.

Sannsynlig norsk lag (4-3-1-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde, Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes – Ingrid Schjelderup, Ingrid Marie Spord, Frida Maanum – Caroline Graham Hansen – Ada Hegerberg, Emilie Haavi/Kristine Minde.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen