Sport

Kan få kapteinsansvaret av Fagermo

Dag-Eilev Fagermo har ikke bestemt seg for hvem han velger som sin kaptein i VIF. Men Johan Lædre Bjørdal, som ledet laget mot Slavia Praha sist, er høyt på hovedtrenerens liste.

ALGARVE (Dagsavisen): Den 33 år gamle midtstopperen, med fortid i klubber som Bodø/Glimt, Viking, Rosenborg, AGF Aarhus og Zulte Waregem, hadde kapteinsbindet i 1-3-tapet mot Slavia Praha i Atlantic Cup tirsdag.

Vålerenga-trener Fagermo (53) legger ikke skjul på at egersunderen vurderes fast til rollen.

(Saken fortsetter under bildet)

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo (t.h.) liker lederegenskapene til midtstopperveteranen Johan Lædre Bjørdal (t.v.). Her er de to etter gårsdagens trening i Algarve. Begge foto: Per Amundsen

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo (t.h.) liker lederegenskapene til midtstopperveteranen Johan Lædre Bjørdal (t.v.). Her er de to etter torsdagens trening i Algarve. Begge foto: Per Amundsen

Les også: Fagermo: – Det høye presset begynner å komme. Vi utvikler oss i riktig retning (DA+)

Venter til Marbella

– Han er en kandidat, ja. Det er naturlig at Bjørdal er kaptein her nede, med sin erfaring. Og vi har flere i gruppen med lederegenskaper, for eksempel Magnus Lekven, sier Fagermo til Dagsavisen.

De siste sesongene har også profiler som Adam Larsen Kwarasey og Jonatan Tollås Nation båret kapteinsbindet. Avgjørelsen for 2020 har 53-åringen ikke tatt riktig ennå.

Trolig vil det drøye til nærmere slutten av måneden før han bestemmer seg.

– Jeg tar nok ikke den endelige avgjørelsen om kaptein før i Marbella, opplyser Fagermo.

VIF er på treningsleir i spanske Marbella i perioden 13. -25. februar. Der venter kamper mot russiske Lokomotiv Moskva og Krasnodar B, samt mot Sandefjord. 2. mars er Fagermos mannskap tilbake på trening hjemme i Oslo.

(Saken fortsetter under bildet)

Vålerenga-spillerne på treningsfeltet torsdag. Fredag venter kamp mot Norrköping på Estádio Algarve i Atlantic Cup.

Vålerenga-spillerne på treningsfeltet torsdag. Fredag venter kamp mot Norrköping på Estádio Algarve i Atlantic Cup.

Johan Lædre Bjørdal, som ble kaptein i Bodø/Glimt som 20-åring, sier han har et avslappet forhold til kapteinsdiskusjonen i Vålerenga.

Les også: Tap og skader for Fagermo og Vålerenga (DA+)

Smigret

– Det er hyggelig at Fagermo nevner meg som en kandidat, men det er ikke noe jeg fokuserer på. Det er mange ledere i troppen, vi har lederegenskaper blant både de yngre og de mer erfarne spillerne. Jeg er en av dem, og vil være det uavhengig av om jeg blir kaptein eller ikke, skriver Bjørdal i en SMS til Dagsavisen.

Fagermo, Bjørdal og co. spiller sin siste kamp i Atlantic Cup fredag kveld, mot svenske Norrköping i Algarve. En som ikke er med der, er Herolind Shala. Han fikk et overtråkk mot Slavia Praha sist.

Mer fra Dagsavisen