Sport

Kan bli avstemning om Premier League skal fullføres

Stadig flere Premier League-sjefer ønsker å skrote sesongen og se mot den neste. Det er dårlig nytt for Liverpool-fansen.

Det er det  anerkjente nettstedet The Athletic som melder dette. Flere engelske aviser henviser fredag  til artikkelen.

Flere anonyme kilder uttaler seg til The Athletic. Den hittil siste PL-kampen ble spilt 9. mars.

3. april skal det holdes et nytt ledermøte for klubbene i den engelske eliteserien. All toppfotball på De britiske øyer er stoppet, hittil til 30. april.

– Det er ikke plass for sport i den situasjonen verden er i nå. Vi oppfører oss som sutrete barn. Jeg mener sterkt at vi gjør feil. Vi bør sette strek og starte på ny (til høsten), sier en kilde som betegnes «som sentral i Premier League».

– Det er åpenbart hva som vil skje. Det er en pandemi i verden, sier en annen kilde.

Det hele kan bli avgjort gjennom stemmegivning i april. Dersom 14 klubber stemmer for å avbryte sesongen, vil det bli utfallet.

Syk statsminister

Liverpool leder Premier League helt overlegent, men går glipp av sitt første ligagull på 30 år, dersom serien ikke fullføres.

I tillegg vil klubbene trolig miste over åtte milliarder kroner i TV-inntekter. Dette fordi avtalen med TV-selskapene krever at sesongen avvikles i sin helhet for at pengene skal betales ut.

Andre, blant annet noen managere, tar til orde for å fullføre sesongen. Det er lagt fram alternative ideer om et svært tett kampprogram, spill for tomme tribuner og Premier League-oppgjør til slutten av juni.

Fredag kom det fram at den britiske statsministeren Boris Johnson er koronasmittet.

Mer fra Dagsavisen