Kåffa senket av Lehne Olsen og Kairinen

Lillestrøm–KFUM 2-0 (1-0). LSK-spillerne ble for sterke for Jørgen Isnes og hans mannskap på et regntungt Åråsen, men kvalikhåpet lever fortsatt i beste velgående for KFUM.

ÅRÅSEN (Dagsavisen): Resultatet onsdag gjør at KFUM blir stående på 36 poeng i 1. divisjon, men avstanden opp til Sandnes Ulf på kvalikplass er på fattige ett poeng. Dermed lever håpet fortsatt i beste velgående når to kamper gjenstår av det ordinære seriespillet. Lillestrøm har på sin side nesten sikret direkte opprykk til Eliteserien. Laget er fem poeng foran Sogndal når to kamper gjenstår.

Onsdag var det Thomas Lehne Olsen og Kaan Kairinen som sørget for nettsus for hjemmelaget i hustrig regnvær. Kåffa maktet ikke å kvittere, og dermed var det «Fugla» som kunne juble på eget gress.

KFUMs to største sjanser kom begge etter rundt en times spill, ganske rett etter hverandre. Først ble Bilal Njie spilt gjennom alene mot keeper fra skrått hold, og noen minutter etter spilte Stian Sortevik fri innbytter Lasse Sigurdsen, men verken Njie eller Sigurdsen maktet å få ballen forbi LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen.

Nedtur like før hvilen

LSK fikk kampens første sjanse etter drøyt seks minutters spill. Aleksander Melgalvis løsnet skudd fra distanse, men KFUM-keeper Knut André Skjærstein var kjapt nede og slo til corner. Kort tid etter curlet Simen Rafn ballen i tverrliggeren fra skrått hold. Hjemmelaget presset og presset, og kom til flere gode muligheter før hvilen.

Et drøyt minutt før pause brast det for KFUM. Et innlegg fra høyresiden fant pannebrasken til Thomas Lehne Olsen inne i Kåffa-boksen, og fra kloss hold gjorde den rutinerte angriperen ingen feil. Surt for bortelaget, som hadde holdt stand mot LSK-trykket så lenge, men like fullt en fortjent ledelse for vertene.

Lillestrøm  20201202.

KFUMs Dadi Dodou Gaye og Lillestrøms Tryggvi Haraldsson under 1. divisjonskampen i fotball med Lillestrøm og KFUM på Åråsen stadion. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Øygarden og Raufoss

Etter hvilen fortsatte oppgjøret i samme spor. Daniel Gustafsson klinket ballen i stolpen få minutter ut i 2. omgang. Men etter 53 minutter fikk vertene nok en gang uttelling. Finske Kaan Kairinen dunket til fra distanse, og ballen gikk over Skjærstein og i mål via et KFUM-bein.

KFUMs største sjanser, ved Njie og Sigurdsen, ble ikke tatt vare på. Dermed klarte ikke gjestene å legge press på LSK i sluttfasen. Jørgen Isen forsøkte å mobilisere mannskapet sitt til innsats på slutten, og Kåffa hevet seg absolutt, men uten å komme til de nødvendige sjansene. Dermed kunne hjemmelaget kontrollere inn poengene. Lillestrøm har nå tatt poeng i sine siste elleve hjemmekamper.

KFUM har Øygarden (h) og Raufoss (b) i sine gjenstående to matcher i seriespillet. Der må det hankes inn poeng, skal kvalikhåpet leve videre.

Lillestrøm – KFUM Oslo 2-0 (1-0)