Sport

Jørgen Isnes før toppkampen mot Aalesund: – De er en sånn type skalp vi er ute etter

KFUM-trener Jørgen Isnes drømmer om en storskalp når Aalesund kommer på besøk til Ekeberg søndag.

KFUM har hatt en strålende sesong så langt, og ligger på femteplass, ni poeng bak serieleder, og søndagenes motstander, Aalesund, og sju poeng unna Sandefjord på den siste direkte opprykksplassen. Til tross for dette føler Jørgen Isnes at noe mangler.
– Personlig føler jeg vi har vært stabilt gode, men vi har liksom ikke tatt noen sånn ordentlig skap ennå. Aalesund er en sånn type skalp vi er ute etter, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen etter torsdagens trening.
– Det er vel den største skalpen i årets 1. divisjon?
– Ja, det er det. Vi tapte mot Sandefjord og Start i starten. Det er en sånn type skalp man så for seg før sesongen. Aalesund er også en sånn type, svarer han.

– Alle vil rykke opp

Målsettingen er fremdeles å beholde plassen for KFUM og Jørgen Isnes, men hva om de slår Aalesund på søndag?
– Vi er i en posisjon hvor vi har henta mye poeng, og det er helt suverent. Jeg har hele tida sagt at vi skal skaffe oss nok poeng til at jeg kan justere målsettinga, og vi er ikke langt unna det, innrømmer sjefen.
– Man må ha noen kamper til?
– Jeg synes det er fornuftig, og det syns spillergruppa også. Alle i spillergruppa vil få kvalik, rykke opp og gjøre det best mulig, svarer han og legger til:
– Det er klart jeg regner med at noen av gutta går og prater litt, og ser litt tabell. Heldigvis har jeg en kaptein (Stian Sortevik) som ikke veit hvordan tabellen ser ut en gang, tror jeg, smiler Isnes.

– Aalesund er soleklare favoritter

– Men kan dere rykke ned om dere vinner på søndag?

– Det skal mye til til. Men det har skjedd større undere da. Jeg var i Istanbul (Champions League-finalen mellom Liverpool og AC Milan i 2005), og på Anfield og så Liverpool-Barcelona i år, smiler Isnes før han endrer tonen.

– Nei da, men det er så teit å prate om. Jeg skjønner at dere journalister hele tida er ute etter «når skal dere snakke om opprykk?» og så videre. Men jeg har sagt det hele tida; vi teller opp til slutt når sesongen er over, og så skal vi nyte hvert øyeblikk. Drit kjedelig svar sikkert, så skal jeg passe meg for «en kamp av gangen», og sånt, for jeg veit at det ligger to gulrøtter foran oss nå, med Aalesund som sannsynligvis trekker litt folk, og så Raufoss som publikumsmatch i forbindelse med Norway Cup, sier Isnes, og fortsetter:

– Altså, jeg har sagt til gutta; det er bare å glede seg. Så det er masse energi i gruppa. Vi er ikke favoritter til søndag. Aalesund er soleklare favoritter, men det er mulig å slå dem.

– Tenk at vi hadde en serie der ingen fikk vite resultatet i noen av de andre kampene, og ingen visste hvor man lå på tabellen, og så telte man opp til slutt. Hva tenker du om det?

– Det hadde jo blitt litt kjedelig da. Det hadde jo det, jeg er helt enig, smiler Isnes.

–  Jeg syns det er artig å se på tabell, og se på tall. Så er spørsmålet hvor mye du skal bruke det inn mot kamp, og sånn, forklarer Isnes.

Stalltips: 2-0

Til tross for den overraskende høye tabellplasseringa syns ikke Isnes KFUM har fått for godt betalt. Han skryter av laget, som har lagt ned den jobben som kreves for å hevde seg i landets nest øverste divisjon.

– Vi veit vi har vært gode, og hva som har gjort oss gode. Jeg har skrytt av den spillergruppa her ofte, og jeg fortsetter med det. De er hardtarbeidende, og de har lagt veldig mye mer i potten enn de har gjort tidligere år, forteller han.

KFUM går derfor inn i høstsesongen med selvtillitt, det kommer også fram da Isnes blir utfodret til å tippe resultat.

– Vi scorer jo alltid litt mål. I underkant av tre på hjemmebane i snitt, resonnerer han.

– Så to mål mot Aalesund kanskje da?

– Ja, 2-0 da, smiler Isnes litt spørrende, før han selv legger til:

– Nei da, for oss er det viktigste å vinne. Uansett resultat.

Tar få hensyn

Selv om Isnes fleiper litt merker man at han også har stor respekt for oppgaven som venter. Han forteller likevel at de ikke kommer til å ta mye hensyn mot serielederen.

– Nei, ikke voldsomt. Jeg tror folk kanskje tror at vi ikke tar noe hensyn til motstanderne våre, men vi ser motstanderen, og vi gjør en grundig analyse av dem, og det har vi gjort med Aalesund også, sier han, og forklarer ytterligere:

– Vi veit sånn cirka hva som kommer, og hvor styrkene og svakhetene deres er. De er et fysisk godt lag, som er vonde å møte, og de vil gjerne ha ballen ut på sidene, og inn i feltet, men treffer vi på det vi har vært gode på her, så kan vi prøve å eliminere styrkene til Aalesund. Så får vi se om de velger å ta noen hensyn når de kommer hit da. Det veit vi jo ikke ..., sier Isnes, før han avslutter med et lurt smil:
– Jeg tror de burde.

Kampstart søndag: 18.00.

Mer fra Dagsavisen