Johaug tror hun kan klare VM-kravet på 10.000 meter

Langrennsstjernen Therese Johaug (31) tror hun kan forbedre sin bestetid på 10.000 meter med et halvt minutt. Det er i så fall godt nok for VM-kravet.

Johaug imponerte stort da hun løp inn til NM-gull på distansen i starten av august. Da kom hun i mål på tiden 32.20,87. I et intervju med VG forteller langrennsløperen at hun har stort forbedringspotensial på distansen.

– Jeg burde klare å perse med 30 sekunder dersom jeg får et bedre løpsopplegg, har noen økter på bane og kanskje løper med piggsko. Da burde jeg klare i alle fall 31.50, sier hun til avisen.

Den tiden tilsvarer kravet for å få delta i VM.

Johaug uttalte etter suksessen i NM at det ville vært interessant å være med i friidretts-EM i Paris neste år.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Paris

– Det hadde vært moro å prøve seg. Men jeg får bare kjenne på hvordan løpeformen er neste år. Nå vet jeg at jeg har klart tiden til å bli kvalifisert. Det hadde vært moro å ta en tur til Paris, sier hun til VG.

31-åringen er smigret over at løpedronning Ingrid Kristiansen oppfordret henne til å satse på en karriere i friidrett. Hun avviser ikke å satse på løping på et senere tidspunkt.

– Jeg syns det er veldig stas at hun (Ingrid Kristiansen) har troen på meg og vil at jeg skal løpe veldig fort. Men det er langrenn som er idretten for meg fortsatt, sier hun. (NTB)