Sport

Johaug senket sin egen milrekord ytterligere

Therese Johaug skrek i glede etter at hun fullførte 10.000 meter på 31.40,67 under Impossible Games. Hun løp fra «lysharen» mot slutten.

Av Egil Sæther

Hun holdt på å løpe fra lysharen allerede i begynnelsen av løpet, men besinnet seg og ventet på lyset. Deretter fulgte hun det i runde etter runde på folketomme Bislett.

Mot slutten løp langrennsstjernen fra lyset med ti sekunder på vei mot sin sterke tid. Hun forbedret sin personlige rekord met et halvt minutt og er den femte norske kvinne som har løpt under 32 minutter på distansen.

Dermed greide hun også VM-kravet på 31.50. Tiden var også årsbeste i verden med god margin.

– Dette var absolutt ikke noe løp med tanke på VM om to år. Det var moro, og jeg kjente at jeg traff med åpningsfarten i forhold til NM i fjor. Nå hadde jeg bedre kontroll underveis og klarte å springe mer avslappet, sa Johaug til NTB.

Økter

Foran NM på Hamar hadde hun ingen økter på friidrettsbanen. I år har hun hatt fire foran 10.000-meteren på Bislett.

– Det hjelper på, og jeg løp heller ikke fire timer i myra i går. Jeg har jobbet litt med løpssteget og med bruk av overkroppen. Jeg fikk noen tips av bror Karstein på mølla på tirsdag, og jeg kjente at det var mer avslappet enn før. Jeg har ikke løpt så mye på bane før, og det var nyttig for meg. Det hjalp med det lyset, sa 31-åringen.

Langrenn

Therese Johaug avviser at det blir noen friidrettssatsing framover.

– Jeg er langrennsløper, og det er ny samling i Oslo om 14 dager. Jeg er veldig fornøyd med tiden i dag, men jeg skal ikke begi meg ut på noen friidrettssatsing. Dette er kun motivasjon og inspirasjon for langrennssatsingen. Jeg har vært lenge i gamet, og det er artig å teste seg selv på nye arenaer. Slik verden er nå var dette en fin mulighet.

– OL-kravet er 31.25. Det er ikke langt ned dit?

– Nei, men jeg har ikke noe i et OL å gjøre. De er så mye bedre enn meg, fastslår hun.

Mer fra Dagsavisen