Sport

Johaug og Kalla gjenopptok kontakten

Therese Johaug og Charlotte Kalla møttes for første gang på mer enn to år på Sognefjellet tidligere denne uken. Det endte i fellestrening.

Av Stian Grythaugen

SOGNEFJELLET: De to skistjernene har ikke sett hverandre siden før dopingsaken rundt Johaug oppsto. 

Tidligere denne uken ble det derfor et hjertelig møte de to imellom i forbindelse med at både det svenske og norske landslaget har hatt treningsleir på Sognefjellet.

– Det var koselig å trene med Charlotte. Jeg har ikke sett henne på over to år, og det er nesten helt sykt. Jeg gleder meg til å få noen «fighter» med henne til vinteren. Hun kommer til å bli tøff å slå, smiler Johaug til NTB.

Har savnet Johaug

– Hva sa Kalla da dere møttes?

– Hun sa at det var utrolig godt å se meg igjen, og at hun hadde tenkt mye på meg de to siste årene. Hun gledet seg til å konkurrere med meg igjen og sa jeg var savnet. Det var koselig å høre.

– Hvordan ser du på duellen med Kalla til vinteren?

– Det blir veldig spennende. Hun har jo tatt noen steg hun også de to siste årene, sier Johaug.

Kalla tok OL-gull på fellesstart med skibytte under vinterens OL i Pyeongchang. Da satt Johaug hjemme i TV-stolen med dopingkarantene. Kalla har støttet sin norske konkurrent i hele den tunge perioden hun nå har bak seg.

Imponert over farten

Til vinteren skal de to igjen måle krefter i skisporet. På Sognefjellet fikk samtidig Kalla og Johaug anledning til å kjenne litt på hverandres styrke og nivå.

Farten til to av internasjonalt kvinnelangrenns to fremste profiler imponerte mange.

– Har tilbrakt denne morgenen med å gå altfor for fort i håp om å unngå å bli tatt igjen med en runde av Kalla og Johaug, skrev sterke Andrew Musgrave på Twitter etter endt treningsøkt.

Innlegget var ledsaget av et bilde av Johaug og Kalla i fint driv. (NTB)

Mer fra Dagsavisen