Johaug helt overlegen i nytt åpningsshow

Therese Johaug var som ventet ustoppelig i sesongens første distanserenn. Langrennsstjernen vant suverent lørdagens 10 kilometer på Beitostølen.

Det er tredje året på rad at Johaug knuste konkurrentene på den klassiske distansen i den norske langrennsåpningen. Hun slo stortalentet Helene Marie Fossesholm med 58,9 sekunder.

– Dette ble en veldig bra opplevelse. Jeg har vært litt nervøs med tanke på formen de siste dagene. Forberedelsene har ikke vært slik jeg har pleid å gjøre det i alle år. Jeg har tenkt «er jeg i form?» og «hvordan ligger jeg an?". Så det er godt å kjenne at det fungerte bra, sa Johaug til NRK.

Heidi Weng fikk det tøft i andre halvdel og måtte nøye seg med tredjeplassen. Hun endte 1.12,9 minutter bak vinnertiden.

Klart signal

Johaug gikk hardt ut fra start. Allerede etter 2,5 kilometer hadde hun tatt en soleklar ledelse med 15,9 sekunder til nærmeste løper.

Avstanden bare økte utover i rennet. Halvveis var 32-åringen et halvt minutt foran Weng. Det er ingen tvil om at Johaug også i vinter blir svært vrien å slå.

Fossesholm gikk et solid løp på Beitostølen, og etterpå var hun godt fornøyd med egen innsats.

– Dette var veldig moro. Jeg er nærmere enn jeg var i fjor, og jeg fikk en god følelse underveis. Dette viser at jeg har tatt steg, sa 19-åringen, som mente løypene var krevende og «slingrete».

Les også: Johaug fascinert av nødlandslaget

Psykisk slitsomt

Weng fikk ingen oppløftende følelse lørdag. En stund visste hun ikke om hun kom til å fullføre rennet.

– Plasseringsmessig er det bra, men jeg følte meg tung fra start til mål. Da Therese kom opp, orket jeg ikke å være med på det kjøret. Det var litt psykisk slitsomt, men jeg kom meg i hvert fall til mål. Jeg så litt mørkt på det, sa hun til NRK

Søndag er Johaug kjempefavoritt til å ta nok en seier. Da skal løpere igjen gå 10 kilometer, men denne gangen i fri teknikk.

Neste helg starter vintersesongen for alvor. Da er verdenscupen i gang i finske Ruka. Sprint og to distanserenn står på programmet.

Sesongåpning langrenn på Beitostølen lørdag, klassisk:

Kvinner, 10 km:

1) Therese Johaug, Nansen 26.52,4, 2) Helene Marie Fossesholm, Eiker 0.58,9 min. bak, 3) Heidi Weng, BUL 1.12,9, 4) Silje Theodorsen, Kvaløysletta 1.37,7, 5) Anne Kjersti Kalvå, Lundamo 1.43,6, 6) Karoline Simpson-Larsen, Vargar 1.46,5, 7) Hedda Østberg Amundsen, Asker 2.01,5, 8) Marte Skaanes, Strindheim 2.03,7, 9) Emilie Fleten, Gol 2.16,3, 10) Kathrine Rolsted Harsem, Varden Meråker 2.22,9.

Les også: Udnes Weng og Klæbo raskest på Beitostølen