Sport

Johaug avsluttet som hun startet

Therese Johaug innledet sin eventyrsesong med to seirer på Beitostølen. Da var det bare rett og rimelig at avslutningen ble maken. Hun vant lørdagens tremil i utklassingsstil.

Av Stian Grythaugen

BEITOSTØLEN: Lørdag tok Johaug sitt åttende individuelle NM-gull da hun gikk til topps på tremila i fri teknikk på Beitostølen. Gullet kom dagen etter at vinterens klare ener i skisporet på kvinnesiden hadde gått til topps på 5 kilometer skøyting.

– En helt rå start og en helt rå avslutning. Jeg har nådd nye mål denne sesongen, og det er trist å tenke på at den er over. Samtidig er det godt også, smilte Johaug til NTB etter målgang.

27-åringen fra Dalsbygda var aldri i nærheten av å gi konkurrentene lillefingeren i kampen om lørdagens tremilsgull. I mål var sølvvinner Heidi Weng slått med formidable ett minutt og 47 sekunder. Ned til bronsevinner Ingvild Flugstad Østberg skilte det langt over to minutter. Johaug startet som nummer 45, men var nær ved å komme først til mål av samtlige.

Vanskelig å leve opp til

Etter oppvisningen ba 27-åringen om å bli trodd på at veien til gullet ikke føltes lekende lett.

– Det var et vanskelig føre i og med at gutta hadde gått før oss. Det var isete og glatt, og dermed ble det vanskelig å gå bra teknisk. Jeg prøvde å gjøre det beste ut av det, sa Johaug.

Det må hun kunne sies å ha klart.

Nå tar langrennsdronningen noen velfortjente fridager hjemme i Oslo. 1. mai går startskuddet for en ny sesong, der VM i Lahti blir det store høydepunktet. Johaug innrømmer gjerne at det blir krevende å følge opp jubelsesongen hun har bak seg.

– Det blir vanskelig. Det har vært en fantastisk sesong, og det skal litt til å leve opp til dette. Men når mai kommer, er jeg garantert veldig motivert til å nå mye mål og gå løs på nye utfordringer, sa Johaug.

Skal ikke sammenligne

I vinter har hun hatt fokus både på Tour de Ski og å vinne flest mulig renn i verdenscupen. Neste sesong blir det litt annerledes.

– Det viktigste neste vinter blir å ikke sammenligne alt jeg gjør med det som har skjedd denne sesongen. VM i Lahti er hovedmålet, og da blir det full fokus på det, sa Johaug.

Den som tror at 27-åringen føler seg komplett som langrennsløper, må tro om igjen.

– Jeg har mye å jobbe med når det gjelder høy fart, eksplosivitet og avslutninger på rennene. Jeg har mye å lære av de andre jentene på laget, for man blir aldri utlært i dette gamet, avsluttet tremilsmesteren. (©NTB)

Resultater:

NM langrenn lørdag, kvinner, 30 km fri teknikk:

1) Therese Johaug, Nansen 1.18.46,6, 2) Heidi Weng, BUL 1.47,5 min. bak, 3) Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik 2.13,2, 4) Kari Øyre Slind, Oppdal 3.45,0, 5) Silje Øyre Slind, Oppdal 4.46,0, 6) Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heming 5.17,9, 7) Ragnhild Haga, Åsen 5.53,2, 8) Barbro Kvaale, Lillehammer 6.45,4, 9) Emilie Kristoffersen, Alta 7.27,2, 10) Marthe Kristoffersen, Varden Meråker 7.35,4.

Mer fra Dagsavisen