Nyheter

Johannes Moesgaard forlater Vålerenga etter 14 år

VIFs nye hovedtrener Dag-Eilev Fagermo ønsket et mer kompakt og tverrfaglig trenerteam. Dermed forsvinner Johannes Moesgaard.

For to uker siden forsvant eks-assistent Haakon Lunov ut døra på Intility Arena. Han hadde ledet Vålerengas A-lag etter at Ronny Deila sa takk for seg. Lunov gikk rett i angrep og erklærte at han ville ha jobben som hovedtrener, men VIF hentet sin mann fra Skien. Dermed ble det jobbjakt for Lunov.

Og nå får han følge av sin assistentkollega.

Johannes Moesgaard forlater i dag trenerteamet. Vålerenga og «Johs» skilles som gode venner, skriver Vålerenga Fotball på sin hjemmeside.

Moesgaard har vært i Vålerenga i 14 år. I 2018 ble han assistenttrener for Ronny Deila.

Nytt støtteapparat

Så forsvant Deila over dammen tidligere i år, og Vålerengas nye hovedtrener, Dag-Eilev Fagermo, vil sette sammen støtteapparatet på en annen måte. Moesgaard var altså en av to assistenttrenere under Deila, men Fagermo ønsker et mer tverrfaglig trenerteam. Det betyr bare én assistenttrener, med hovedansvar for fotball. Så vil han ha folk med andre spesialiteter.

VIF valgte nylig å ansette Kenneth Dokken som assistenttrener med hovedansvar for fotballdelen og Moa Dajani som fysisk trener.

Dermed ble det naturlig at Vålerenga og Johannes avslutter samarbeidet i denne omgang, skriver klubben.

Les også: Deila vant sin første hjemmekamp

Ledet juniorlaget til seirer i prestisjeturnering

Det er trist å forlate en klubb man er blitt så glad i, men dette er en del av fotballivet. Jeg har hatt fantastiske år og blitt glad i mange mennesker i klubben. Nå handler det om å se etter nye muligheter, og kanskje dukker jeg også opp på Valle igjen i fremtiden, sier Moesgaard til VIFs hjemmeside.

Han jobbet først med toppspillerutvikling i ungdomslagene i utviklingsavdelingen. I den tiden ledet han VIFs juniorlag til tre strake triumfer i den prestisjetunge JET-turneringen på Hamar.

I 2015 gikk han inn i trenerteamet til A-laget. Nå er han ledig på trenermarkedet.

Mer fra Dagsavisen