Jentenes tøffe kveld

Det gjorde litt vondt underveis for Heidi Løke og resten av laget. Men smerten ga til slutt seier og billett til semifinalen da Nora Mørk igjen ble kampens store spiller.

DEBRECEN (Norge - Polen 26-24 (15-11): De norske håndballjentene satte hjertet i halsen på 1 million TV-seere. Men Nora Mørks elleville show snudde kampen og ga 26-24 over Polen.

Dermed er Norge klar for EM-semifinale allerede med fem strake seierskamper i Ungarn.

Etter keepertørke, tamt forsvar og ubesluttsomt spill i nesten hele førsteomgangen, så det svart ut.

Men et Mørk-show kom ut av startblokkene etter pause. Hun scoret de fire første målene for Norge på veien mot 17-18 etter åtte minutters spill.

Da var sakene etter hvert ganske på stell for Norge. Silje Solberg fikk bedre hjelp av forsvaret, og derfor kom også redningene. De hadde vært nesten fraværende den første halvtimen.

Mørk feide inn 18-18 etter 9.45, og etter det kom aldri Polen lenger enn opp i knestående.

Rekord

Den lille stjernen Mørk fyrte videre. Samme dame fikset 19-18 også.

Og det fortsatte på samme vis fra henne, verdensklasse. På sitt beste har hun ikke sin like.For første gang scoret Mørk over ti mål i en A-landskamp. Hun stoppet på elleve mot polakkene.

Dominans

Dette var Norges 80. EM-kamp siden mesterskapet ble spilt første gang i 1994. Tallene er imponerende og skjuler fem norske gull og ni medaljer på ti forsøk:

* 65 seirer

* 10 tap

* 5 uavgjort

Den norske førsteomgangen var ganske enkelt fryktelig dårlig. Fire redninger fra keeperne på 19 polske skudd innenfor stengene, er bare huff-huff.

Etter 23 minutters spill (9-14) var Polen oppe i skyhøye 78 i uttellingsprosent. Det sier mye om et Norge uten den rette aggressiviteten i forsvar. Dermed forsvant også kontringsmålene.

Kontroll

Norge avslutter hovedrunden mot Ungarn onsdag, og det blir en frisk affære foran fullsatt hall.

EM-semifinalen spilles fredag, og hvem Norge møter blir ikke klart før onsdag. Norge tapte EM-finalen for to år siden mot Montenegro.

Dermed glapp tittelen etter fire strake gull i perioden 2004-2010. (NTB)