Jentenes OL-kvalifisering utsettes til juni

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) ga etter for presset og har utsatt OL-kvalifiseringene til juni. – Veldig riktig, sier Thorir Hergeirsson.

Av Espen Hartvig

– Det er bare en ting å si om dette: Helt korrekt avgjørelse. Prosessen har vært krevende og mange har gjort en god jobb. Det endte som «alle» mente var riktig i en slik situasjon, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

– Så får vi glede oss til å kjempe når forhåpentligvis ting har roet seg for alle. Nå må vi alle være med på vår nasjonale dugnad i Norge.

IHF sto lenge på sitt, men motstanden ble sterkere og sterkere. Etter planen skulle tre turneringer for kvinner bli arrangert i Montenegro, Ungarn og Spania neste uke.

Der skulle seks OL-billetter deles ut. Norge var i pulje med Montenegro, Romania og Thailand.

Sier ja

Herrene skulle spille blant annet i Trondheim i april. Der var Brasil, Chile og Sør-Korea norske motstandere.

Nå ligger det an til at kvalifiseringene avvikles i juni. OL-håndballen spilles i perioden 25. juli–9. august i Tokyo.

– Vi vet jo ikke helt hvordan verden ser ut i juni, men dersom forutsetningene ligger til rette, er vi innstilt på å ha en turnering i Trondheim, sier håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud til NTB.

IHF har ikke gått inn på detaljer rundt spillesteder for juni. Dette vil trolig bli avklart utover våren, men hjemmefordelen er ansett å veie svært tungt. Derfor ligger det an til at vertsbyene blir som de var oppsatt.