Ullevaal-klare: Madeleine Giske (f.v.), Gry Tofte Ims og Isabell Herlovsen håper på mer jubel på Ullevaal i dag. Norges kvinnelandslag møter Belgia til avgjørende kvalifiseringskamp. FOTO: ERLEND AAS/NTB SCANPIX

Jentene inntar Ullevaal

For første gang siden 2000 er kvinnelandslaget tilbake på Ullevaal. - Det blir stort å spille her, sier Isabell Herlovsen.

ULLEVAAL (Dagsavisen): Norges landslagsjenter skal snart ut i sine to viktigste kamper på lenge. Allerede i dag er Belgia motstander på Ullevaal. Onsdag venter Island i ny kamp på nasjonalarenaen. Resultatet i de to kampene avgjør om Norge sikrer seg EM-billett til Sverige neste år.

- Jeg gleder meg til å spille, og det blir to viktige kamper. Heldigvis har vi alt i egne hender, sier Isabell Herlovsen til Dagsavisen.

Landslagssjef Eli Landsem er også glad Norge kan avgjøre selv.

- Belgia-kampen blir avgjørende, og vi er garantert playoff med seier der, sier Landsem til Dagsavisen.

 

Måtte stille tøffere krav

Norge åpnet EM-kvalifiseringen med 1-3-tap på Island. Så fulgte to strake seirer, men så kom sjokktapet borte mot Nord-Irland. Da spøkte det for deltakelse i EM-sluttspillet.

De norske jentene reiste imidlertid kjerringa utover i kvaliken. Etter tapet for Nord-Irland har Norge 12 poeng og 21-0 i målforskjell på fire kamper.

- Vi måtte gjøre noen grep, og jeg stilte hardere krav til hver enkelt. Det er godt at vi igjen er kommet i posisjon til å avgjøre alt selv, sier Landsem.

Isabell Herlovsen er blant dem som virkelig har funnet formen utover i kvalifiseringen. I 11-0-seieren mot Bulgaria i midten av juni banket hun inn fem scoringer.

- Jeg har hatt god uttelling både på klubblaget og landslaget i år, og jeg vet jeg er i form, sier Herlovsen som spiller for LSK Kvinner.

Også landslagssjef Landsem er glad hun har måljegeren i storslag før de viktige kampene på Ullevaal.

- Hun har hatt en god sesong. Isabell er blant spillerne som har tatt tak i seg selv og trent både mer og bedre, skryter Landsem.

 

Gratisbilletter

Nå håper kvinnelandslaget de kan lage fest på Ullevaal. Etter å ha spilt landskamper på en rekke forskjellige arenaer de siste årene, er de glade for å få muligheten på Ullevaal.

- Det blir en stor opplevelse. Dette er tross alt nasjonalarenaen, sier Isabell Herlovsen.

Eli Landsem er også entusiastisk med tanke på det å spille på Ullevaal.

- Vi setter pris på å få muligheten til å spille på Ullevaal. Telenor hjelper oss dessuten med gratisbilletter, så da håper jeg det kommer mange for å se på oss, sier Landsem.

Da Norge spilte mot USA på Ullevaal i 2000, ble det fotballfest til tusen. Landsem er usikker på hvor mange som møter opp til EM-kvalifiseringen, men håper så mange som mulig kommer for å støtte Norge.

- Vi trenger støtte, og jeg håper vi kan fylle opp Ullevaal så godt som mulig.

Landslagssjefen har analysert dagens motstander nøye, og hun mener Norge er et bedre lag enn Belgia.

- Belgia er en motstander vi skal slå. Jeg er sikker på at vi kommer til å komme til mange muligheter i kampen, sier Eli Landsem.