Sport

– Jeg leser at vi har hentet så mange nye, men Skeid har også hentet fire-fem spillere

KFUM-trener Jørgen Isnes bruker lite energi på dem som undrer seg over antallet forsterkninger.

EKEBERG (Dagsavisen): KFUM har forsterket etter opprykket fra 2. divisjon i fjor. Daniel Fredheim Holm, Kristian Brix, Emmanuel Troudart, Simon Thomas, Olav Øby og Abdul-Basit Agouda er alle på plass for å bidra på nest øverste nivå.

– Hvorfor har man plukket akkurat disse spillerne?

– Jeg leser at mange mener vi har hentet så mange nye. Men sammenligner man for eksempel med Skeid, så har de hentet fire-fem nye, de også. Vi har hentet seks spillere, litt som en konsekvens av hva vi trengte. Vi var blant annet ute etter rutine – spillere som har vært på dette nivået før. Det får vi i spillere som Fredheim Holm, Brix, Troudart og Thomas, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

Montasje og foto: Jørn H. Skjærpe

Emmanuel Troudart, Daniel Fredheim Holm og Abdul-Basit Agouda er alle nye fjes på Ekeberg denne sesongen. Montasje/foto: Jørn H. Skjærpe

Rutine og potensial

Han er fornøyd med kvalitetene sekstetten har med seg inn i troppen.

– Vi måtte ha inn en keeper, derfor gikk for Simon. En veldig god keeper. Brix er venstrebeint, det har vi ikke altfor mange av i troppen. Så har vi hentet Basit, en spiller som ennå ikke har fått ut potensialet sitt. Han er ung og Oslo-gutt. Vi håper å få fart på ham. Alt i alt skaper det en enda hvassere konkurransesituasjon. Troppen vår er solid nå. Vi ser at vi kan få bruk for alle, blant annet i mai måned med mange kamper, poengterer Isnes.

Han mener klubben har hentet klokt.

– Jeg er veldig glad for signeringene. Jeg tror vi har kommet styrket ut av dette, sier Isnes.

Saken fortsetter under bildet

###

Keeper Simon Thomas (28) skal bidra med rutine i Kåffa-stallen. Foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: KFUMs måltyv om Tromsø-koblingen: – Fikk vist meg fram (DA+)

Økonomi

– Hvordan har man råd til å hente meritterte spillere som Fredheim Holm, Brix og så videre?

– Vi har et av de laveste budsjettene i 1. divisjon. Så er det ikke slik at det er en kamp om å skulle ha lavest budsjett. Men vi bruker pengene våre fornuftig, vi forvalter ting på en god måte, sier Isnes.

– Og så er vi heldige som har mulighet til å ha spillere til å jobbe på akademiet her. De kan jobbe på dagtid før trening. Men det er langt ifra noen voldsomme summer. Heldigvis har mange av spillerne ønsket å komme hit på grunn av måten klubben er bygd opp på, og måten vi spiller fotball på. Det har vært en hovedverdi for dem som har kommet, legger han til.

Søndag kommer Start på besøk til Ekeberg i andre serierunde. KFUM tapte første kamp 0-1 borte mot Sandefjord.

– Jeg håper det blir mye folk på søndag. Jeg tror det kan bli ordentlig fest igjen her, sier en smilende Isnes.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mer fra Dagsavisen