Sport

– Jeg har forståelse for det. Det er i seriekampene det skal smelle

Vålerenga-trener Ronny Deila skjønner at noen reagerer på at generalprøven spilles mot Lillestrøm. Selv gleder han seg over å ha to viktige brikker tilbake i spill.

VALLE (Dagsavisen): «Vi ække spesielt happy med treningskamp mot LSK og vil ikke gjøre noen innsats for å skape stemning der», tvitret VIF-Klanen torsdag  i svar på klubbens invitasjon til fredagens generalprøve mot Lillestrøm på Intility Arena.

– Jeg har en grei forståelse av det. Det er i seriekampene det skal smelle. Da skal vi i år, som i fjor, ta seks poeng. Men vi forholder oss profesjonelt til denne kampen som en siste test før serien starter, sier Ronny Deila til Dagsavisen etter torsdagens trening i tilnærmet sommervarme på hjemmebanen.

– Det var vel ikke slik at Celtic og Glasgow Rangers møttes i treningskamper heller?

– Nei, det er riktig. Men det er litt annerledes her i landet, sier Ronny Deila, som gleder seg til at Klanen mobiliserer til neste lørdag og serieåpning mot Mjøndalen.

Da vil han ha fullt trøkk fra tribunene.

Les også: «Vennskapskamp mellom VIF og LSK? Nei takk!» (DA+)

Kwarasey og Abu tilbake

Uansett vil Vålerenga stille med sine antatt beste mot Lillestrøm, og det betyr at både keeper Adam Larsen Kwarasey og Mohammed Abu er tilbake etter å ha stått over de to siste kampene.

– Ja, begge spiller mot Lillestrøm. Vi vil ha bekreftelse på det vi har trent på, og situasjonen akkurat nå ser veldig bra ut, sier Deila, som dermed har en skadefri tropp.

– Alle lengter etter å komme i gang, sesongoppkjøringen i Norge er lang nok, sier Deila som kjørte mye formasjon-teori på torsdagens trening.

For en uke siden ble Strømsgodset delvis utspilt og Vålerenga lå an til å ta sin femte seier på rad i treningskampene. Men en utligning på overtid ødela den statistikken.

Les også: Skeid vil ha det samme som Vålerenga fikk (DA+)

Ingen flere inn

Men VIF-spillerne hevder de er mindre opptatt av resultatene i treningskampene. Det er viktigere at strukturen i laget sitter.

Og det laget som mønstres i kveld kan fort bli det samme som starter årets første seriekamp om en drøy uke.

– Ingen flere spillere inn? Stabæk mistet jo en viktig spiss (Ohi til Molde) torsdag?

– Det har sikkert vært noen forhandlinger over lengre tid. Men vi har ikke behov for flere inn nå, det måtte i såfall være hvis vi plutselig mister noen, svarer Deila på det spørsmålet.

PS. Kampstart fredag mot Lillestrøm er klokka 18.15.

Mer fra Dagsavisen