Fotball

- Jeg er sterk motstander av filming

Jukset Norge seg til seier over Slovenia? Egil Olsen håper ikke det. Men vil ta det opp om nødvendig.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Alexander Søderlund innrømmet etter kampen at han falt veldig lett da Norge fikk straffespark på overtid mot Slovenia. Straffesparket endte i mål og scoringen var helt avgjørende for å holde Norge inne i VM-kvalifiseringen.

Landslagssjef Egil Olsen har alltid vært en innbitt motstander mot juks, filming og holding i fotball. Det står han fast ved.

- Jeg er en sterk motstander av filming og det står jeg ved. Jeg har ikke studert situasjonen, men jeg så at det var kontakt. Jeg har ikke snakket med Søderlund om det, men sier han at han falt med vilje, vil jeg snakke med ham om det, sier Egil Olsen til et svært tallrikt pressekorps som igjen var på plass på Ullevaal for å snakke med Olsen om:

1) Jarstein og trussel mot fotograf.

2) Har Norge et keeperproblem?

3) Alt det utenomsportslige fokuset før og etter kampen.

4) Målet på overtid.

5) Mulighetene videre.

6) Bruken av to spisser.

7) Halvtomt Ullevaal, bør hjemmekampene flyttes?

8) Troppen mot Sveits og Kypros.

9) Sjansene for å komme til VM 2014.

På hyttetur

Alt dette på dag elleve etter at landslaget møttes forrige mandag kveld. Disse dobbeltkampene tar på vår 70 år gamle landslagssjef.

- Derfor drar jeg på hytta nå, håper det er greit, sier Olsen som nå befinner seg i Eggedal for å nyte noen høstdager i fjelluft.

At Norge kan få en interessant 2013-sesong ble langt på vei berget tre minutter på overtid mot Slovenia.

Men hvis det skjedde ved hjelp av filming er det noe Olsen ikke setter pris på.

- Vi trykket veldig på i sluttminuttene. Jeg så Alexander storme inn i feltet, det var kontakt med en spiller, han falt og vi fikk straffe. Det så ganske greit ut, sier Olsen.

Hovedpersonen selv sa dette i pressesonen etter kampen:

- Det kom en stuss og jeg var oppmerksom. Så fikk jeg en kakk i leggen, og la meg. Jeg kunne stått på beina, men gjorde det beste der og da. Vi vant på det, sa Søderlund ifølge Dagbladet.

Og karakteriserte det som den viktigste straffen han hadde fått i sitt liv.

Den tyrkiske dommeren Farit Aydinus pekte umiddelbart på straffemerket til slovenernes store fortvilelse.

- Jeg har ikke fått sett kampen om igjen, men den skal analyseres grundig, sier Egil Olsen, som vet at i slike situasjoner er dommerens skjønn helt avgjørende. Hadde dommeren tolket det som filming skulle Slovenia hatt frispark og Søderlund gult kort.

Og Norge ville stått med ett fattig poeng etter to kamper.

Ingen keeperkrise

Rune Almenning Jarsteins rolle ved 0-1-målet må også «Drillo» få analysert før han uttaler seg bastant. Det er faglig uenighet om det var en keepertabbe,

- Han ser ikke utgangen og ballen kommer fort. Han er uheldig ved at Kjetil Wæhler prøver å klarere. Hvis ikke han hadde vært der hadde Jarstein tatt ballen, sier Olsen som fortsatt vil overlate til Ola By Rise og keepertrener Frode Grodås å ta hovedevalueringen av keeperne.

Ifølge Frode Grodås var ikke 0-1 noen keepertabbe.

Sveits neste

Uansett, Norge står med tre poeng og kan være likt med Sveits hvis Norge slår dem i Bern om nøyaktig fire uker. Før den tid må «Drillo» gruble videre på Norges spillemessige utfordringer.

- Får vi se Joshua King og Daniel Braaten sammen som spisser igjen?

- Det kan hende, og ikke hende. Hver for seg kan de også spille alene på topp. De har fysikk og fart og kan gjøre mye på egen hånd. De fikk vel begge sine egentlige gjennombrudd på landslaget mot Slovenia, mener landslagssjefen.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen