Nyheter

– Jeg er skuffa over at forskjellen på oss og Ranheim fortsatt er så stor, men vi skal komme dit

(Grorud - Ranheim 0-2). Eirik Kjønø var skuffa etter null poeng, og få målsjanser hjemme mot Ranheim, og måtte erkjenne at motstanderen rett og slett er et bedre lag.

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Grorud ønsket å angripe Ranheim fra start i kveldens kamp, men Grorud-gutta fant aldri flyten hjemme mot Ranheim.

Grorud hadde snakka om gjennom uka at de ønsket å være tålmodige, å få Ranheim høyt i banen. Men da Ole Hammerfjell Sæter satte inn 1-0 etter en halvtime mistet Grorud litt av muligheten til å være tålmodige. Etter hvert var det Grorud som måtte jage scoring.

At baklengsmålet burde vært unngått gjør ikke saken noe særlig bedre.

Sæter fikk spasere med ballen langt, selv om han var alene mot fire Grorud-spillere, men så lenge de rygga kom han seg til slutt i skuddposisjon, like utenfor 16-meteren. Skuddet gikk riktignok rett i en Grorud-spiller, men dalte ned til Sæter igjen. Fremdeles hadde ingen Grord-spillere kommet seg opp i Ranheim-spissen, og på det andre forsøket satt han kula ned til venstre for Mats Gulbrandsen Viken.

– Av alle måter vi kan slippe inn mot Ranheim, så er ikke det en av måtene det skal skje på, sa en skuffet Kjønø til Dagsavisen etter kampslutt.

– Mangler kvalitet

Groruds førsteomgang var i det hele tatt av det litt svakere slaget, men Ranheim var også flinke til å gjøre det vanskelig for groruddølene.

– Jeg er skuffa over at ikke vi skaper mer, men vi har mange gode forsøk på å spille av press, jeg syns også at vi spiller med et høyere tempo enn de forrige kampene, og vi slipper til langt færre legg og cornere, og får dermed mindre «trøkk» imot, sier Kjønø, og legger til:

– Men det er fortsatt for mange store sjanser imot, og for få selv. Skuffende resultat og skuffende at ikke vi skaper mer.

– Hva er grunnen?

– Det går på kvalitet. Ranheim er det bedre laget. Vi ser ikke de mulighetene som ligger der og klarer ikke å benytte oss av det. Det handler om spilleforståelse, forklarer han.

– Jeg er skuffa over at forskjellen på oss og Ranheim fortsatt er så stor, men vi skal komme dit. Og jeg ser progresjon. Forskjellen mellom lagene er ikke så stor som da vi møtte dem sist.

Mange ute

I tillegg må vi ta med at Grorud sliter enormt med skader. I hvert fall 13 spillere er ute for Grorud, etter at Oscar Aga og Kevin Mankowitz måtte melde forfall tidligere på dagen på grunn av sykdom. I tillegg er den unge, lovende backen Leo Cornic ute.

– Det er litt mange spillere på samme tid som spiller i nye posisjoner: Sigurd (Grønli) har aldri spilt der han spiller i dag, Basit har aldri spilt der (for Grorud), Runar har aldri før spilt der han gjør, og Glenn er ikke høyreback egentlig. Da blir det litt dårlig flyt, forklarer Kjønø, og legger til:

– Men jeg syns det er imponerende at de tar det såpass fort. Men man merker at Kevin, som har over 100 kamper, ville løst det på en annen måte, og vi savner gjennombruddskrafta til Leo.

Vi kan også nevne at 17 år gamle Omar Bully kom inn mot slutten av kampen og gjorde sine saker bra på midtbanen. Blant annet viste han litt av det Grorud har mangla i det siste, nemlig evnen til å dra av motstandere. Bully hadde et flott raid, der han dro seg forbi tre Ranheim-spillere sentralt i banen, før han gikk på videre, og til slutt mista ballen. Men at unggutten både har kvalitet og selvtillit er det ingen tvil om.

Punkterte kampen på overtid

På tampen av kampen begynte Grorud å flytte fram mange spillere, i jakta på poeng. På overtid ble de straffet, da Tønne slapp igjennom ute på kanten. Inne foran mål fant han Iver Sollie Rønning, som punkterte kampen.

– Det er ikke nok kvalitet til å bryte de ned nok, og til å skape store nok sjanser. Vi kommer til en del skuddposisjoner, men vi skyter over, mens Ranheim treffer. I tillegg treffer vi ikke nok på innleggene våre, bortsett fra Preben (Mankowitz) sitt.

Innlegget han snakker om var i andre omgang, etter at Basit Agouda og Sigurd Grønli var byttet ut til fordel for Magnus Lankhof Dahlby og Nikolai Hristov.

Ballen fra Mankowitz strøk panna til Dahlby, som forsøkte seg på en stupheading, midt i feltet. Ballen gikk så videre til Hristov lenger bak i feltet, og med en slags lobb forsøkte han å legge den tilbake i det høyre hjørnet, men ballen snek seg like til side for mål.

Neste test for Grorud blir sannsynligvis ikke særlig mye enklere. Tromsø venter på Alfheim fredag, så kommer Øygarden til Grorud tre dager etterpå.

KAMPFAKTA

Grorud – Ranheim 0-2 (0-1)

Grorud Arctic Match: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Ole Sæter (31), 0-2 Ivar Sollie Rønning (90).

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad.

Gult kort: Abdul-Basit Agouda, Glenn André Harviken, Grorud, Ole Sæter, Ranheim.

Lagene:

Grorud (4-4-1-1): Mats Viken – Glenn André Harviken, Kristian Novak, Arnar Thór Gudjónsson, Trace Akino Murray – Runar Hauge (Omar Bully Drammeh fra 82.), Christos Zafeiris (Faysal Ahmed fra 82.), Martin Høyland, Sigurd Grønli (Nikolai Jakobsen Hristov fra 62.) – Preben Mankowitz – Abdul-Basit Agouda (Magnus Lankhof Dahlby fra 62.).

Ranheim (4-3-3): Even Barli – Øyvind Alseth, Christian Eggen Rismark, Martin Lundal, Torbjørn Heggem – Sondre Sørløkk (Robert Williams fra 88.), Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen – Erik Tønne, Ole Sæter (Ivar Sollie Rønning fra 70.), Vegard Erlien (Magnus Blakstad fra 57.).

1. divisjon menn mandag, 16. runde: 

Grorud – Ranheim 0-2, KFUM Oslo – Strømmen 1-2, Åsane – Øygarden 3-1, Lillestrøm – Kongsvinger 2-0, Sogndal – Stjørdals-Blink 3-2, Ull/Kisa – Raufoss 1-4.

Senere kampstart: Sandnes Ulf – Tromsø (20.00).

Mer fra Dagsavisen