– Jeg begynner å bli ganske gammel....

Lars Lagerbäck stengte søndag så godt som døra helt for en forlenget trenerkarriere etter at kontrakten med Norge utløper neste sommer.

Av Espen Hartvig

TORSHAVN: – Selv om jeg trives veldig godt, vil jeg bli veldig overrasket om jeg fortsetter etter neste sommer. Jeg må se meg selv i speilet og innse at jeg begynner å bli ganske gammel, sa Lagerbäck på søndagens pressekonferanse i Torshavn.

Han fyller 71 år i juli.

– Jeg sier som alltid at jeg ikke stenger noen dører, men det er meget usannsynlig, fortsatte landslagstreneren om muligheten for forlengelse av trenerkarrieren.

Utløpende kontrakt

Målet er å få Norge til EM i 2020. Det ser vrient ut å klare det gjennom den ordinære kvalifiseringen, der det norske laget bare har to poeng på tre kamper.

Norge får uansett en ny mulighet i UEFAs nasjonsliga neste år. Fra det norske nivået får vinneren av sluttspillet EM-billett.

Det kan fort bli Serbia som motstander i semifinalen for Norge. Det vil i så fall trolig bli en tøff oppgave.

Overrasket

Svensken overtok det norske landslaget i 2017. I de to siste hjemmekampene har Norge gitt fra seg en 2-0-ledelse og bare fått uavgjort mot Sverige og Romania.

– Det har blitt litt for mye «rock'n roll», sa Lagerbäck som begge ganger var svært forundret over den norske forsvarskollapsen.

Mandag er Færøyene motstander. I tillegg til Norges kamp spiller Spania mot Sverige og Romania mot Malta. For Norge vil spansk seier og avgitte poeng av rumenerne være de gunstigste utfallene.

King og Grytebust skadet

Joshua King og Sten Grytebust deltok ikke for fullt på trening på Færøyene søndag. Om duoen spiller mandag, er helt i det blå.

Da han møtte pressen i etterkant, røpet landslagssjef Lars Lagerbäck at han ikke vet om duoen kan spille mandagens kamp.

– Sten har litt kjenning i et kne. Han har rehabilitert i dag. Josh er generelt sliten. Vi var valgt at også han restituerer i dag, så får vi se hvordan det går med dem. De er begge spørsmålstegn, sa Lagerbäck.

Han er åpenbart usikker på om duoen spiller mandag.

– Er det en klar skade, er det veldig uvanlig at jeg gambler og tar med en spiller. Hadde dette vært en skade, hadde vi bestemt allerede nå at de ikke skulle være med. Nå vil vi vente og se, sa landslagssjefen.

Hansen inn?

Dersom keeper Grytebust ikke er klar for spill, kan det åpne for at André Hansen vokter det norske målet i Torshavn. RBK-målvakten har hatt pause fra landslaget en lang periode, men takket ja til å vikariere i troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Romania og Færøyene.

Årsaken til Hansens comeback var skadeproblemene til Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland.

Takket jentene

Lagerbäck gratulerte kvinnelandslaget med 3-0-seieren i VM-åpningen mot Nigeria.

Svensken er imponert over måten laget til trenerkollega Martin Sjögren løste oppgaven i Reims.

– Først og fremst må vi gratulere. De gjør det bedre enn oss. Det er bra noen holder fanen høyt. Det er viktig for dem å få en god start, og det fikk de. Vi får håpe de fortsetter i samme spor, sa Lagerbäck.

Markus Henriksen var også imponert over 3-0-seieren.

– Det var veldig solid. De spilte en veldig god kamp. Det er alltid mye nerver i en åpningskamp, og de gjør det på en veldig solid måte. All honnør til dem, sa han.