Ski

Jansrud vant på Kvitfjell

Kjetil Jansrud kunne juble for verdenscupseier på hjemmebane. Vinstra-løperen vant utforrennet i Kvitfjell.

Av NTB

Jansrud ble nummer tre i fredagens utforrenn, også det i Kvitfjell. Lørdag var ingen raskere enn 31-åringen og han tar med det sin 19. verdenscupseier.

– Rått! Dette føles absolutt bra. Det var et fantastisk løp hele veien, men så gjorde jeg en feil på det siste «løftet» i sluttfasen. Det var ikke optimalt, men det å vinne med en slik feil, det skjer ikke hver dag. Det betyr at jeg hadde et vanvittig bra renn ellers. Nå er jeg den mestvinnende i Kvitfjell med seks seirer. Et stolt øyeblikk for meg, sier Jansrud til NTB.

Jansrud gikk offensivt ut fra start lørdag. Han forsøkte å kjøre en aggressiv linje i det flate partiet midtveis, noe han lyktes bra med. 31-åringen gjorde en feil mot slutten, men kjørte likevel inn til klar ledelse, 74 hundredeler foran daværende leder Vincent Kriechmayr fra Østerrike. Østerrikeren ble siden passert av flere. Italienske Peter Fill ble annenmann, åtte hundredeler bak Jansrud. Beat Feuz fra Sveits ble treer, 14 hundredeler bak.

– En kanonrunde av Jansrud, mente Andreas Toft og Lars Elton Myhre i NRKs kommentatorboks.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Spennende

Jansrud sa følgende til NRK etter målgang:

– Dette blir spennende. Problemet er feilen jeg gjorde helt mot slutten. Den kan koste meg seieren, sa Jansrud. Den frykten var ubegrunnet.

Aleksander Aamodt Kilde fikk det ikke helt til å klaffe. Han kjørte bra på slutten, men var 63 hundredeler bak lagkameraten i mål. Det holder til en foreløpig åttendeplass.

– Kilde la igjen for mye tid på toppen, konstaterte NRKs kommentatorer.

– Håper det holder

– Får håpe det holder for Kjetil, selv om han gjorde en feil på slutten. Han kjørte helt strålende. For min del traff jeg greit, men tapte litt for mye i de partiene der det "slo" mye. Jeg får håpe det holder til en plassering blant de ti beste, sa Kilde til statskanalen.

– Jevnt OK fra min side. Jansrud fortjener seieren i dag, sa Kilde til NTB i målområdet.

Han klarte heller ikke en topplassering fredag.

Det er kun Jansrud og Lasse Kjus som har vunnet utforen i Kvitfjell av de norske herreløperne. Jansrud har vunnet én gang tidligere. (NTB)

Mer fra Dagsavisen