Sport

Jansrud sjanseløs i Kitzbühel-utforen

Kjetil Jansrud var først ut i den fryktinngytende «Die Streif», utforløypa i legendariske Kitzbühel, men en stor blemme tidlig sendte Jansrud ut av dansen.

Jansrud startet godt og aggressivt fra start i verdenscuprennet, men traff skråningen feil i en av de første passasjene og mistet momentum. Jansrud fikk aldri opp farten igjen og kjørte inn til 18.-plass med 2,51 sekunder opp til vinneren Beat Feuz fra Sveits.

– Jeg følte at jeg kom bra i gang og at drivet var der. Jeg ble utålmodig og mistet momentum og nådde aldri den gjennomsnittsfarten jeg ønsket, sa Jansrud til TV 2.

Beat Feuz gikk hardt til verks og fikk med seg stor fart ned. Han klokket inn på imponerende vis og noterte vinnertiden 1.53.77.

Feuz' landsmann Urs Kryenbuehl falt stygt på det siste målhoppet, også amerikaneren Ryan Cochran-Siegle var uheldig og landet feil etter et hopp. Han skal ha kjent på lette skader i skulderen. Begge to ble fraktet vekk med ambulansehelikopter.

Jansrud har stilt til start 33 ganger i Kitzbühel. Tre ganger har Vinstra-gutten havnet på pallen, men da var traseen kortet ned.

Jansrud bestenotering for sesongen er 4.-plass i Val Gardena i desember.

Østerrikeren Matthias Mayer og franskmannen Dominik Paris er nummer to og tre i Kitzbühel.

Mer fra Dagsavisen