Sport

Jan Bøhler om Grorud: – Vil til Eliteserien innen fem år

Grorud har aldri vært høyere i norsk fotball. Men Groruddalens kanskje mest kjente stemme vil ha dem enda høyere.

Bilde 1 av 3

Stortingsrepresentant og styremedlem i Grorud IL, Jan Bøhler, vokste opp to t-banestopp lenger ned i «dar’n», på Kalbakken. Han ble meldt inn i Grorud IL som femåring, og sier han ikke er overrasket over fredagens historiske oppgjør mot Lillestrøm når OBOS-ligaen endelig kommer i gang.

– Her har det vært utrolig mye talent i mange år, for å si det sånn. Det har blitt jobba målbevisst og godt. Så bor det da også 140 000 mennesker i Groruddalen, så nei, dette er ikke veldig overraskende for meg, sier Bøhler til Dagsavisen.

Skulle vært den store festen

– Men det er ikke til å legge skjul på at det er en nedtur at vi ikke kan slippe inn 3000 tilskuere og ha en kjemp-opplevelse. Dette skulle blitt tidenes Grorud-fest. Vi vet likevel at folk kommer til å følge med. Kanskje lager folk en liten fest hjemme hos seg selv mens kampen spilles, fortsetter Bøhler.

Les også: LSK ba om 2500 plasser

Han sier klubben har som mål å spille i eliteserien innen fem år, så det kan by seg flere anledninger til «tidenes fest» i Grorud IL.

Klubblegenden så ikke dette komme

For Groruds altmuligmann og klubblegende, Richard Pedersen, er dette også en stor dag. Han ser nå at breddeklubben som har hatt barn og ungdom i fokus nå også er blitt en toppklubb.

Pedersen er opprinnelig fra Larvik, men amors piler førte ham til stedet langt oppe i Groruddalen.
– Hit kom jeg i 1981, og har vært her siden. Jeg har alltid jobbet målbevisst sammen med de andre i klubben, og vi har selvsagt hatt drømmer, men også mer realistiske mål. Men personlig så jeg ikke dette komme. Jeg gleder meg som en unge, sier Pedersen til Dagsavisen.

Lokaloppgjør

Pedersen og Bøhler sier de anser dette som et ekte lokaloppgjør, helt på linje med kamper mellom to Oslo-lag.
– Vi, og mange her oppe, drar østover, ut av Oslo, når vi skal shoppe. Til Strømmen Storsenter. Og i noe mindre hyggeligere ærend når vi skal til Ahus (sykehuset også folk i området sokner til, red.anm.). Dette er et ekte lokaloppgjør, sier de to.

PS. Grorud får en knalltøff start. Laget åpner mot fire lag med tung eiteserieerfaring, Lillestrøm (h), Ranheim (b), Sogndal (h) og Kongsvinger (b).

Les også: Dagsavisens tabelltips for OBOS-ligaen

Mer fra Dagsavisen