Sport

Jakter spiss som ikke har scoret ennå

Grorud forbereder debutsesongen i OBOS-ligaen med frisk motstand. Bodø/Glimt er første treningsmotstander i januar.

– Vi starter mot et lag som er klare for Europaligaen. Da får vi testet oss. Så trapper vi litt ned når vi møter Stabæk og Sandefjord i de to neste kampene, sier en humørfylt Grorud-trener Eirik Kjønø til Dagsavisen.

Den første kampen mot Bodø/Glimt spilles på Grorud kunstgress 24. januar.

– Vi har den banen i Oslo-området med best undervarme, sier han.

Den neste kampen, mot Stabæk 31. januar spilles i LSK-hallen.

Grorud jobber febrilsk for å forberede laget til sin første sesong på nest øverste nivå i sin 100 år gamle historie.

Lavt lønnsnivå

Med opprykk til OBOS-ligaen må alle spillere over på proffkontrakter. Men lønnsnivået blir liggende på minimum og Grorud kan ikke konkurrere med noen av sine konkurrenter på det planet.

– Vi har nå signert våre 21 spillere, men har definert at vi trenger tre nye inn, blant dem en spiss. Det er en utfordring. Vi leter etter en god spiss i Oslo-området som ikke har slått til ennå, men som kan gjøre det hos oss, sier Kjønø, som for andre år på rad ble kåret til årets unge trener i norsk fotball.

– Kunsten å finne en spiss som ikke har scoret ennå?

– Det er en vanskelig øvelse, men det er mulig. Vi leter primært i det sentrale østlandsområdet. Hvis ikke det går får vi vurdere å låne en fra hvor som helt i landet. Men vi kan neppe betale lønn på det nivået i tillegg til å måtte stille leilighet til dispoisjon, sier han.

I tillegg til spiss ønsker ha seg en forsterkning i bakre ledd og en flankespiller.

Parallelt med lagbyggingen rustes Grorud til seriestarten 5. april. Det må inn med 600 sitteplasser hvorav 200 under tak og det er krav om bedre mediefasiliteter, ikke minst for tv-produksjon.

Ønsker seg Tromsø

Lyset er også for dårlig, men der får Grorud dispensasjon første sesongen.

Denne uka kommer oppsettet for 2020-sesongen.

– Hvem vil dere åpne mot?

– Førstevalget er Tromsø borte. Vi var det beste bortelaget i 2. divisjon og vi liker oss på langturer, sier Kjønø.

I det ligger det også at de ønsker å bli et bedre hjemmelag. Det er sentralt hvis man skal overleve i OBOS-ligaen som er neste års plan.

Grorud er imponert over hva KFUM fikk til i samme divisjon i år. KFUM kom til neste siste steg i kampen om opprykk og var divisjonens største positive overraskelse. Det har vist Grorud hvilke muligheter som ligger foran dem.

Mer fra Dagsavisen