Sport

Jakter ny rekord

Solskjær setter rekorder som midlertidig United-manager. Nå mener flere han kan få jobben fast.

Solskjærs glimrende start som United-manager Seks kamper har gitt like mange seirer. Søndag besto han den store testen mange hadde snakket om i oppladningen til bortekampen mot Tottenham på Wembley, skriver NTB.

Marcus Rashfords scoring like før pause ga 1-0-seieren som virkelig har skutt fart i diskusjonen rundt Solskjærs videre framtid i Manchester United.

Med seieren satte samtidig Solskjær klubbrekord. Ingen manager har vunnet sine seks største kamper i mektige Manchester United. Legendariske sir Matt Busby vant sine fem første kamper rett etter 2. verdenskrig. I Premier League har to managere seks seirer i sine seks første kamper; Ancelotti, i 2009/10 og Guardiola i 2016/17. Vinner United over Brighton lørdag tangerer Solskjær altså rekorden.

Permanent

Solskjær satte dessuten også engelsk rekord etter sine fem første kamper. Ingen har vunnet de fem første med to mål eller mer, noensinne. Det har derimot den midlertidige United-manageren klart.

Kristiansunderen har fått flere kjente sportsjournalister til å spørre seg om han også kan bli den permanente løsningen etter sparkingen av José Mourinho.

Taktisk

Blant dem er en av Storbritannias mest anerkjente fotballskribenter. Henry Winter skriver i sitt referat fra søndagens kamp at Solskjær har svart på enhver utfordring har han fått, skriver NTB.

«Han viser at han kan ikke bare kan sette opp et lag basert på følelser, men også taktisk. Det er ikke bare smil med Solskjær. Det er vitenskap også», skriver han.

Mesterligajakt

The Times-journalisten tror fortsatt at Tottenham-manager Mauricio Pochettino er Manchester Uniteds klare favoritt til jobben, men mener Solskjær fortjener å bli sett på som en seriøs kandidat.

«Han må bli vurdert, spesielt om oppturen fortsetter og United henter inn de seks poengene opp til Champions League-plass. Dette var Solskjærs første skikkelige test, og den besto han. De spiller livlig igjen og har bredde og hurtighet i spillet», skriver Winter.

Så en ny side av Solskjær

Martin Samuel i Daily Mail mener han så noe nytt fra Solskjærs United på Wembley.

«Dette var en side av Solskjær vi ikke har sett før. Her viste han erfaring og at han kunne være smart og kalkulert, men uten å være negativ. Han trengte en ekstraordinær opptreden fra keeper David de Gea, men det er ingenting galt med det», skriver han og fortsetter:

«Det sies at Manchester Uniteds spillere er svært lystne på at Solskjær skal få United-jobben permanent. Hvis det stemmer, har de gjort det på en riktig måte».

Manchester United har et fordelaktig kampprogram i Premier League framover. Brighton (h), Burnley (h), Leicester (b) og Fulham (b) er motstanderne før hjemmemøtet med serieleder Liverpool 24. februar.

Solskjærs menn skal i denne perioden også møte Arsenal borte i FA-cupen og Paris Saint-Germain hjemme i mesterligaen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen