Moa Abdellaoue, Herman Stengel og Sander Berge er viktige for VIFs angrepsstyrke. FOTO: REIDAR SOLLIE

Jakter bedre offensivt mønster

Sander Berge har fokuset sitt i VIF, ikke West Ham.

Det ble ikke noe salg fra Vålerenga før det internasjonale overgangsvinduet stengte mandag kveld. Det betyr at Sander Berge har fullt fokus på VIF. I kveld spiller de sesongens andre treningskamp. Motstander er sterke CSKA Moskva på La Manga.

– Fokuset mitt har hele tiden vært i VIF. Men jeg hadde flotte dager i London på trening med West Ham. Jeg trente både med A-laget og rekruttlaget, sier Sander Berge til TV 2.

Noe salg var ikke tema da han var på besøk. Men klubben har fått et inntrykk av gutten som fyller 18 år om drøyt to uker.

I kveldens treningskamp er det offensiv samhandling Vålerenga ser etter. I analysen av fjoårårssesongen handlet mye om misbruk av sjanser og overgangsmuligheter. Mye stoppet opp når man nærmet seg 16-meteren.

– Resultatet er ikke viktig før i serieåpningen 14. mars. Men vi jobber med strukturer både defensivt og offensivt, sier trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

For russerne er dette også en treningskamp. Men de har en spillerstall av betydelig høyere verdi enn Vålerengas uten at det spiller noen rolle. I tilsvarende kamp for to år siden vant VIF 3-1.

Simen Juklerød er nyeste mann inn i VIF-stallen. Han kan få sin debut i denne kampen.

Laget har gjennomført to treninger daglig på La Manga og flere enn sist mot Kongsvinger (seier 2-0) vil spille mer enn en omgang.

PS. Kampen sendes på TV 2 Sportskanalen klokka 19.00.