Jakten på stabilitet fortsetter for formsvakt Vålerenga

(Vålerenga – FK Haugesund 1-2) Vålerenga jakter fortsatt på høstens første trepoenger. Søndag ble 1-0-ledelse til 1-2-tap mot FKH. Dermed svinner medaljehåpet ytterligere.

VALLE (Dagsavisen): Vårsesongen ble avsluttet med 4-1-seier mot nettopp FKH (b) og hele 6-0 mot Bodø/Glimt (h), men høstsesongen har slett ikke gått som VIF hadde ønsket det.

1-1 mot Kristiansund (h), 2-3-tap mot Strømsgodset (b) og 1-1 mot Stabæk (b) var fasit før søndagens kamp mot gjestene fra måkebyen. Og heller ikke denne gang ble det seier.

Tapet gjør at avstanden opp til Odd på medaljeplass nå er åtte poeng.

Det var riktignok VIF som fikk en drømmestart på oppgjøret etter knapt to minutters spill. Matthías Vilhjálmsson utnyttet en stygg tabbe i FKH-forsvaret og førte ballen opp på høyrekanten. Islendingens innlegg fant veien til Herolind Shala inne i boksen, og sistnevnte ekspederte ballen trygt inn i nettmaskene. Klanen jublet stort for pangåpningen.

Sandberg-perle

Begge lag yppet seg et par ganger hver etter scoringen, men det var hjemmelaget som kunne gå til pause med ledelse etter 45 jevne minutter.

Kun tre minutter etter hvilen fikk VIF 1-1 rett i fleisen. Midtbanetalentet Niklas Sandberg fikk rom fra skrått hold inne i boksen, og den tidligere Sandnes Ulf-spilleren curlet på nydelig vis inn utligningen for FKH.

Vålerenga-spillerne brettet opp ermene og la trykk på gjestene etter kvitteringen, men uten å skape de helt store sjansene. Dét utnyttet Haugesund. Etter 64 minutter kombinerte gjestene seg fint fram til VIF-boksen. Kristoffer Velde kranglet ballen med seg inn sentralt og plasserte inn 2-1 og FKH-ledelse.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Glimt neste

Ronny Deila kastet innpå Bård Finne, Felix Horn Myhre og Deyver Vega i jakten på scoring, men uten at det førte fram. Tross et VIF-trykk mot slutten, holdt bortelaget hodet kaldt og forsvarte ledelsen, blant annet anført av tidligere VIF-profil Christian Grindheim. Midtbaneveteranen fikk for øvrig stor applaus fra Klanen da han ble byttet inn i søndagens oppgjør.

Hjemmedebutant Mayron George fikk noen sjanser til å følge opp sin scoring mot Stabæk underveis i søndagens oppgjør, men kom ikke nærmere enn et fint langskudd som FKH-keeper Helge Sandvik så vidt avverget til corner.

Til slutt ebbet det ut i 1-2 og VIF-skuffelse.

Ronny Deila har gang på gang denne sesongen gjentatt behovet for stabilitet for å kunne hevde seg i toppen av Eliteserien. Den jakter han og VIF fortsatt på.

I neste runde gjester Vålerenga et formsterkt Bodø/Glimt på Aspmyra. Den matchen går mandag 26. august. Kanskje kan Deilas utvalgte hente inspirasjon i 6-0-seieren hjemme mot bodøværingene før ferien.

Vålerenga – Haugesund 1-2 (1-0)

7304 tilskuere

Mål: 1-0 Herolind Shala (2), 1-1 Niklas Sandberg (48), 1-2 Kristoffer Velde (64).

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Kevin Martin Krygård, Sondre Tronstad, Haugesund, Herolind Shala, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Vålerenga.

Vålerenga (4-2-3-1): Kristoffer Klaesson – Christian Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Mohammed Abu (Bård Finne fra 58.) – Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson (Deyver Vega fra 69.), Herolind Shala (Felix Myhre fra 74.) – Mayron George.

Haugesund (4-3-3): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Benjamin Hansen, Doug Bergqvist, Thore Pedersen – Kevin Martin Krygård (Christian Grindheim fra 80.), Sondre Tronstad, Bruno Leite – Niklas Sandberg (Joakim Våge Nilsen fra 86.), Ibrahima Koné (Martin Samuelsen fra 73.), Kristoffer Velde.