Sport

Jakten på en makker til Abu

Erik Israelsson, Felix Horn Myhre eller Magnus Lekven? VIF-trener Ronny Deila vil ikke røpe hvem om leder midtbanekampen.

LSK-HALLEN (Dagsavisen): Mohammed Abu var kanskje den viktigste brikken i laget da VIF var på sitt beste i Eliteserien i fjor høst. Ghaneseren virker per i dag selvskreven i VIF-elleveren, men det er mer uklart hvem han får som midtbanemakker i Ronny Deilas 4-2-3-1-system.

I går vant VIF 3–1 i treningskamp mot 1.-divisjonslaget Ull/Kisa. Da startet Abu og Felix Horn Myhre sammen sentralt. Mot Strømmen startet Abu og Israelsson.

Les også: Effektivt VIF senket Ull/Kisa

Gode alternativer

– Dette er umulig å svare på nå. Vi må ha fire gode midtbanespillere, og det har vi. Hvem som spiller, er nesten ett fett. Alle er gode, noe som er en styrke for oss, er alt VIF-treneren vil si til Dagsavisen om midtbaneduellen.

Lekven (31) og Israelsson (29) er naturlige alternativer, med unggutten Myhre (19) som en joker. Samtidig kan også spillere som Matthías Vilhjálmsson (31) og Magnus Retsius Grødem (20) gjøre en jobb på midten. Samuel Kari Fridjonsson, den eneste spilleren fra Eliteserien som var med i en VM-tropp i fjor, ble onsdag lånt ut til Viking.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Selvsikker

– Blir du Abus makker, Magnus Lekven?

– Jeg håper på det. Formen er god, og jeg håper og tror at det kan bli min plass i år, sier den tidligere Odd-spilleren til Dagsavisen.

19 år gamle Felix Horn Myhre er imidlertid klar på at han skal gjøre alt for å være foran Lekven og co. i køen.

– Ambisjonen er å spille meg fast inn på dette laget. Jeg vil ha så mye spilletid som mulig i år, sier han.

– Blir du Abus makker?

– Jeg ser for meg det. Men det er tøff konkurranse. Vi har mange gode spillere. Det handler om å prestere i treningskampene og i starten av sesongen, påpeker han.

Bård Finne, Chidera Ejuke og unggutten Sander Werni scoret målene da Vålerenga vant i LSK-hallen i går. Fredag ble Strømmen senket med 4–1. Lekven, som spilte 2. omgang for VIF mot Ull/Kisa, mener han og lagkameratene har grunn til å sikte høyt denne sesongen.

Medaljekamp

– Vi må tørre å si at vi håper på å bli bedre enn i fjor. Så håper jeg at vi kan kjempe om medalje. Det er det vi ønsker, og jeg føler litt at det er i år det skal skje, sier Lekven.

– Hvorfor?

– Vi har hatt samme trener og store deler av samme lag i to år nå. Vi begynner å se at relasjonene sitter, at vi fungerer godt sammen. Jeg håper det kan holde til å være med i toppen, svarer midtbaneveteranen.

Søndag skal VIF spille mot Mjøndalen i treningskamp, også det i LSK-hallen.

– Det blir en ny gjennomkjøring for oss. Det blir bra å bryne seg mot et eliteserielag, sier Ronny Deila.

Mer fra Dagsavisen