Sport

Jacobsen vil bli trener

Anders Jacobsen ser ikke bort fra at han går over til treneryrket den dagen han gir seg som skihopper.

LIBEREC: – Jeg kan godt tenke meg å gi noe tilbake til hoppsporten når den tiden kommer. Treneryrket virker veldig spennende, så jeg er slett ikke fremmed for det, sier Anders Jacobsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Men foreløpig er naturligvis ikke dette noe tema. Hønefoss-karen har nettopp fylt 24 år, og er inne i sin tredje sesong i verdenstoppen. Han har fortsatt mange år foran seg i bakken, om ikke noe uforutsett skjer.

– Minst 10, kanskje enda flere, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Jeg sier som så mange andre idrettsfolk: Jeg tar en sesong om gangen, sier Anders selv.

– Jeg hopper først og fremst fordi det er moro. Skulle jeg miste gløden, finner jeg på noe annet.

God trener

– Idrett skal være gøy. Når du ikke lenger finner glede ved å drive på, er det på tide å gi seg, sier Bråthen.

– Men motgang i seg selv er bare motiverende. Ingen idrettsfolk ønsker å avslutte uten å ha fått vist seg på sitt beste.

Sportssjefen er overbevist om at Anders Jacobsen vil bli en god trener, dersom han begir seg ut på den veien når han gir seg.

– Han har masse empati og i det hele tatt egenskaper som gjør at han vvil fungere veldig godt i den rollen også. Hvis han legger sjela si i det, vil han nå langt der også.

Rørlegger igjen?

– Dessuten er det jo ikke noe som er bedre for norsk hoppsport enn at vi tar vare på all mulig kompetanse vi sitter inne med i våre rekker. Det handler om å bygge videre og utvikle det vi har opparbeidet oss innen faget, understreker Clas Brede Bråthen.

Men Anders Jacobsen har også et annet yrke å falle tilbake på. Før han ble skihopper på heltid, jobbet han som rørlegger i hjembyen Hønefoss.

– Det kan like gjerne hende at jeg går tilbake til rørleggeryrket. Det er lærerikt, og du føler at du skaper noe og gjør noe for folk, sier Ringkollen-hopperen.

Men noen umiddelbare planer om å hoppe av det han nå driver med, forsikrer han at han ikke har& (ANB)

Mer fra Dagsavisen