Sport

Iversen vurderer å gi fra seg plassen på 15km

Emil Iversen gir fra seg plassen på 15-kilometeren tirsdag om været blir krevende også på den distansen i ski-VM. Sjur Røthe avblåser ideen.

SEEFELD: Iversen var sjanseløs på lørdagens skiathlon. Han bare gjennomførte i traskestil. Sjur Røthe tok gullet. Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre.

– Det var en dårlig dag for meg, rett og slett. Ved skibyttet skjønte jeg at vi ikke kunne hente inn tetgruppen, sier Iversen, som går søndagens lagsprint sammen med Johannes Høsflot Klæbo.

– Er været og føret som i dag på 15-kilometeren (klassisk, onsdag), gir jeg gjerne fra meg plassen til Sjur (Røthe).

– He he, nå har vel Emil en historikk bak seg med å si fra seg plass på laget i mixed zone (intervjusonen). Jeg skal snakke ham til fornuft, sier Røthe.

Bronsevinner Martin Johnsrud Sundby ville heller ikke være med på Iversens pessimisme.

– Av erfaring tror jeg det er lurt å gi Emil Iversen to timer før han får lov til å vrake seg selv til kommende distanser i mesterskap. Han har en tendens til å være brutal med seg selv. Jeg tror at vi får se en helt annen Emil i morgen under lagsprinten. Emil er nok en av de aller, aller sterkeste medaljekandidatene på onsdag, tenker jeg.

– Burde han ha stått over i dag?

– Det er en vanskelig vurdering. Det er definitivt en stor belastning med tre løp på fire dager, og så håper jeg at de dro hardt i brekket da de så at medaljene glapp i dag og ikke brukte mer krefter enn nødvendig. Det var en tremil som sugde mange krefter, sa Sundby.

Iversen viftet vekk spørsmål om hva OL-mester Simen Hegstad Krüger måtte tenke når Iversen og Johannes Høsflot Klæbo bare påskegikk to tredjedeler av rennet til 31.- og 30.-plass.

– Jeg føler at jeg fortjente min plass. Vi hadde gått mange renn da laget ble tatt ut, sier han.

Mer fra Dagsavisen