Sport

Iversen tordnet mot mediene etter gulløpet

Emil Iversen tok lagsprintgull med Johannes Høsflot Klæbo i ski-VM-søndag. Så fyrte han løs mot pressen.

Av Egil Sæther

SEEFELD: Sakens kjerne var måten han og Klæbo ble møtt på i pressesonen etter gullet og bronsen til Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby etter lørdagens skiathlon.

Klæbo og Iversen ble nummer 30 og 31 på distansen, og timen i pressesonen ble en annen lørdag enn søndag.

– Det er spesielt å stå og forsvare seg selv etter et laguttak når du tar gull og bronse. Jeg hadde en litt tung dag på et utfordrende føre og var nesten med. Da er det utrolig å se hvor korttenkt man kan være og glemme alt som er gjort. Det var en spesiell opplevelse, sa en ærlig Iversen etter lagsprintgullet.

Ingen sure

Han sier det var en selvfølge at både han selv og Klæbo var kvalifisert til å gå distansen og at det slett ikke satt sure løpere på hotellet som ikke fikk gå.

– Det er ingen som er sure av løperne som sitter og ser på. Vi har hatt en veldig ryddig prosess rundt uttakene, og det har ikke vært noen tvil i det hele tatt. Da er det overraskende å bruke en time å forsvare et laguttak etter gull og bronse.

Iversen mente at den norske lagtaktikken fungerte perfekt.

– Det at jeg og Johannes går betyr at ballen er lagt til motstanderne. De må kvitte seg med oss, og det gagner Sjur og Martin veldig. Vi hadde to planer, og den ene planen ble suksessrik som bare juling. Da jeg gikk gjennom intervjusonen så lurte jeg på hva som skjer.

– Jeg hadde en litt dårlig dag og hadde nettopp gått en veldig god sprint. Jeg var lenge med, men klarte ikke å være med i de siste sekundene. Da roet vi ned på skøytingen, og det var aldri i tvil om at vi stilte opp med det beste laget i dag. Ingen av de viktigste støttespillerne var i tvil.

Loddtrekning?

Han sier at det var mest spørsmålene han reagerte på. Ikke nødvendigvis sakene som ble laget i etterkant.

– Det er ikke slik at vi trakk lodd om hvem som skulle gå. Vi var kvalifisert gjennom sportslige resultater. Jeg er stolt over jobben som laget gjorde, selv om jeg selv mislyktes.

– Det ble meldt at du skulle vise fingeren til pressen. Kommer den?

– Jeg fikk beskjed fra mamma om at det fikk jeg ikke lov til å gjøre, sa Iversen om den saken.

Mer fra Dagsavisen