Sport

Iversen klar mot Legia

Etter å ha vært ute de åtte siste Rosenborg-kampene, er Steffen Iversen klar igjen mot Legia Warszawa.

Steffen Iversen har slitt med en akillesskade og har vært ute i lang tid i Rosenborg. I tillegg har han ikke scoret siden kampen mot Aalesund i april. Men i morgen er han etter all sannsynlighet tilbake i den avgjørende kampen for å nå Europaligaspill mot Legia Warszawa. Der har trønderne et godt utgangspunkt med uavgjort 1-1 borte sist torsdag. Det var en kamp Steffen Iversen trodde han ville rekke.

Bevisst plan

- Men det har tatt lengre tid enn jeg hadde håpet på, sier han til adressa.no.

Rosenborg-trener Jan Jönsson er ikke lei seg fordi Steffen Iversen har måttet vente ei uke lenger. Han mener det var en bevisst plan at Steffen Iversen skulle få ei ekstra treningsuke.

- Siden han kun har trent og ikke spilt, er Steffen i bedre form nå, sier svensken.

Det var i bortekampen mot nord-irske Crusaders at Steffen Iversen fikk et spark som førte til en betennelse i akillesen.

- Akillesen er ok. Jeg blir litt øm og stiv etter treningene, men det er ingen fare. Jeg håper jeg er med mot Legia, sier han.

Uvisst med Høiland

Verre er det med Jon Inge Høiland-Rosenborgs eneste klare høyreback. Han kjemper en kamp for å rekke returoppgjøret mot den polske klubben i morgen.

- Jeg fikk en strekk allerede mot Sogndal. Da fortsatte jeg å spille en god stund før jeg byttet og ble veldig hoven etterpå. Likevel var jeg i gang igjen etter en uke. Søndag (mot Viking) gikk jeg av med en gang jeg kjente det bak i låret, forteller han.

- Nå er det 70 prosent sjanse for at jeg spiller mot Legia.

Da han gikk av mot Viking, ble Jonas Svensson trukket ned som høyreback. Det skjer neppe nå hvis Høiland må avstå. Da er muligheten stor for at midtstopper Stefan Strandberg flyttes ut, og at Per Verner Rønning overtar hans plass i midtforsvaret.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen