Fotball

Iversen fant gullsporet

(Stabæk - Rosenborg 0-2). Gullkjempende Rosenborg slet tungt mot nedrykkstruede Stabæk. Så kom Steffen Iversen innpå. Og løste det meste.

Det så traurig ut, Rosenborg-spillet. Så ble Borek Dockal skadet i en finger og måtte ut (42. min.). Da var det klart for Steffen Iversen som på grunn av skade har stått over Rosenborgs åtte siste seriekamper.

I løpet av fem minutter av andre omgangs første ti, viste han at han i alle fall ikke hadde mistet noe av sin fotballklokskap.

* 49. min: Daniel Fredheim Holm slår inn til Steffen Iversen, som tverrvender og klinker ballen i nettmaskene.

* 54. min: Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen, som senere ble utvist, sender ballen i beina på Ivers. Han ser at Stabæks sisteskanse er langt ute, og han lobber ballen over ham og inn i det åpne målet. 0-2.

Kampen var kjørt. Rosenborg hadde lagt seg tett opp i ryggen på Strømsgodset og Molde. Nå skiller det bare ett poeng i gullkampen.

Frisk Stabæk-åpning

Stabæk åpnet friskt, men etter hvert overtok Rosenborg banespillet. Men det er vanskelig å se ideen bak Rosenborgs angrepsspill. Den ideen som var så tydelig under Nils Arne Eggen. Nå framstår Rosenborg som et hvilket som helst annet eliteserielag i måten å spille på.

Men så kom altså Steffen Iversen innpå. Og sendte Rosenborg for alvor på gullsporet. Han sørget nok for at Stabæk er fortapt og sendes en divisjon ned.

Morsomme poenger

Men i utgangspunktet var det mange morsomme poenger i dette møtet.

* * Stabæk-trener Petter Belsvik har blitt seriemester med Rosenborg.

* * Rosenborg-trener Jan Jönsson ledet Stabæk til seriemesterskap i 2008 med RBKs Jon Inge Høiland. Nå var han for første gang tilbake på Nadderud igjen.

* * Mix Diskerud har fortid i bærumsklubben. Og opplevde en del piping mot seg fra Stabæk-fansen.

- Nei, dette blir ikke noen vanlig fotballkamp, sa da også Mix før kampen.

Vel, den ble vel vanlig. Rosenborg vant. Og Stabæk tapte.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen