Fotball

Israel får bli i FIFA

Palestinas fotballforbund har droppet henstillingen om at Israel bør kastes ut av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Det ble en opphetet debatt før presidentvalget startet.

Av Stian Johnsen

Det kunngjorde den palestinske fotballpresidenten, Jibril Rajoub, fredag.

Da han gikk til talerstolen under FIFA-kongressen i Zürich, var det ventet at han skulle be representantene i salen om å stemme for utkastelse av Israel. I stedet valgte han å trekke forslaget.

Rajoub fortalte at flere representanter fra andre nasjonale forbund har bedt ham om å trekke henstillingen. Han takket dem om uttalte at han forstår hvilke negative signaler det ville sendt ut i fotballverdenen.

I utgangspunktet ønsket Palestina at Israel skulle ekskluderes fra FIFA, blant annet fordi palestinske spillere og dommere ikke får bevege seg fritt mellom landene.

Palestinerne har vært medlem av FIFA siden 1998. Dersom de opprettholdt sitt krav, ville de trengt 75 prosents flertall blant FIFAs medlemmer for at Israel skulle blitt ekskludert.

Israels fotballpresident, Ofer Eini, mottok fredagens opplysning fra Rajoub med glede.

– Først og fremst er jeg glad for at de har valgt å trekke henstillingen. Vi samtykker til og støtter det presidenten sa. Jeg vil ikke rette en pekefinger mot palestinerne. Jeg synes at fotballen skal være en bidragsyter til fred, sa Eini. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen