Sport

Isnes om VIF-jobben: - Forståelig hvis Deila drar

Jørgen Isnes har løftet KFUM opp mange hakk, og var på blokka som ny Lillestrøm-trener. Men han har ikke hørt noe fra VIF. – Vi vet da vel heller ikke om Ronny Deila blir trener for New York City FC, sier han.

I forrige uke var Eurosport og TV2 først ute med spekulasjoner om VIF-trener Ronny Deila skal forlate klubben for å overta jobben som trener for New York City FC i Major League Soccer.

VG følger opp søndag med å skrive at de erfarer at så er tilfelle. I såfall må VIF raskt ut på trenerjakt.

Lillestrøm SK var i kontakt med KFUM-trener Jørgen Isnes før de ansatte Geir Bakke på nyttårsaften. Men Isnes ble ikke med i finale-heatet på Åråsen.

Les også: Kjetil Rekdal uaktuell til å overta (DA+)

Hans trenerprestasjoner blir selvsagt lagt merke til, og kanskje VIF har vært på tråden hvis det er slik at Ronny Deila - som nå er på ferie i Sør-Amerika - velger å flytte til "The Big Apple".

– Jeg gjentar; vi vet jo ikke om Deila bytter beite, men gjør han det, så forstår jeg ham. Det vil jo bety ett steg opp på flere områder. Men verken klubben min KFUM eller jeg har fått henvendelser fra Valle, sier Isnes til Dagsavisen.

– VIF pirrer

– Hvis den telefonen kommer, hva da?

– Det ville selvsagt pirre. Hovedstadens store klubb, og en av de absolutt største trenerutfordringene i Norge. Men da skal eventuelt mye klaffe også. I forhold til spillerlogistikk, å kunne ta med eget trenerteam, administrasjon, økonomi, og slike ting.

Apropos eget trenerteam, Daniel Fredheim Holm, en av dine assistenter, er ikke akkurat et banneord på Valle?

– Hehe, nei. Men vi er ikke av dem som tilbyr oss, og har heller altså intet hørt.

Isnes undertegnet nylig en ny kontrakt med KFUM, som strekker seg ut 2022. Men han har en "gentlemans agreement", som han kaller det, med KFUM. Klubben på Ekeberg vil ikke legge hindre i veien for spillere som får tilbud fra klubber på høyere nivå, det samme skal gjelde for trenerne.

– Jeg har ambisjoner, det legger jeg ikke skjul på, og det vet KFUM. Men per nå er alt fokus der, og oppkjøring til ny sesong, sier Isnes videre.

Bohinen?

Han avkrefter også at Sarpsborg 08 har gitt lyd fra seg etter at de mistet trener Geir Bakke til LSK.

– Kjetil Rekdal sier til Dagsavisen søndag at en ny trener bør kjappest mulig på plass, hvis Ronny Deila forsvinner, eller er det viktigste å finne rett person, uansett om den prosessen skulle drøye?

– Oppkjøringa mot ny sesong er lang, men selvsagt er det en fordel å få på plass en ny mann fortest mulig.

 – Lars Bohinen nevnes av Rekdal som en eventuell god erstatter for Deila. Enig?

– Lars har gjort en meget god jobb i Aalesund. Han er glad i å spille 3-5-2, så det ville eventuelt betydd et stilskifte i klubben. Jeg tror uansett VIF bør ansette en som kjenner norsk fotball godt, så de gjør nok lurest i å se etter kandidater som allerede er her i landet. Men nå får vi først se om Ronny Deila faktisk er ferdig som VIF-trener, avslutter KFUM-trener Jørgen Isnes.

Mer fra Dagsavisen