Sport

Isnes: – Moses pushet litt grenser

KFUM-trener Jørgen Isnes mener det var verdifullt for både KFUM og Moses Mawa at spissen fikk prøve seg i større klubber i vinter. Nå vil Mawa først og fremst snakke om «Kåffa».

EKEBERG (Dagsavisen): – Jeg vil bare ha en fin sesong her. Så får vi se hva som skjer, sier en smilende Mawa til Dagsavisen.

22-åringen var på prøvespill hos Tromsø IL og svenske Kalmar FF i vinter, men ble værende i KFUM. Mawa har slitt med skader i oppkjøringen, men fikk 83 minutter på banen da Kåffa tapte 0-1 borte mot Sandefjord i første serierunde i 1. divisjon søndag.

– Moses blir friskere og friskere. Det kunne vi til dels se mot Sandefjord, der han hadde sine perioder. Det kommer seg. Han hadde litt hamstringtrøbbel i vinter, trolig som en følge av at han nok pushet litt grenser på prøveoppholdene han hadde, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

– Vi kommer til å få god bruk for Moses, ikke bare som målscorer. Han jobber hardt. Han blir gull verdt for oss også i OBOS, legger Isnes til.

Les også: Overtidstap skuffet Isnes (DA+)

Verdifullt

Trener Isnes tenker ikke veldig mye på eventuell Mawa-interesse i fortsettelsen.

– Er det dialog med klubbene han prøvespilte for?

– Nei. Vi har ikke hatt noe fokus på dette etter at han kom tilbake. Hodet hans er her nå, det er jeg rimelig sikker på. Det har ikke vært noe på problem. For oss har det vært utrolig viktig å slippe ham på disse prøveoppholdene. Han har fått erfaring, kjent på nivået. Det kan han ta med seg i fortsettelsen, sier Kåffa-treneren.

Spørsmålet går videre til hovedpersonen selv: Hvor lenge blir Moses Mawa i Kåffa hvis han tar med seg scoringsformen fra fjoråret?

– Jeg konsentrerer meg ikke så mye om det. Jeg fikk vist meg fram der (i TIL og i Kalmar), nå vet de om meg. Vi får vente og se, da, sier spissen.

Saken fortsetter under bildet

###

Mawa kjenner seg klar for 90 minutter. Her på onsdagens trening. Foto: Jørn H. Skjærpe

Start neste

Nå ser han og laget fram mot Start-kampen på Ekeberg søndag.

– Det blir spennende. Start er en kul klubb å møte, så jeg tipper det blir bra med folk. Planen er at vi skal spille Kåffa-fotballen vår, gjøre vårt beste. Start tenker kanskje at de er favoritter, men vi skal vise oss fram, forsikrer 22-åringen.

Skadeproblemene tenker han lite på.

– Jeg har jo slitt litt, da. Men det ser lysere ut nå. Jeg følger programmet jeg har fått av fysioen, og kroppen er klar for 90 minutter, sier Mawa.

– Hvor mange scoringer blir det i år? Har du satt deg et personlig mål for det?

– Jeg henger meg ikke så mye opp i det, jeg gjør bare mitt beste. Så får vi se hvor mange ”kasser” det blir til slutt, svarer han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mer fra Dagsavisen