Sport

Isnes: – KFUM skal bli tøffere. Og jeg skal bli bedre

Spillerne har fri til 10. januar, men trener Isnes er på jobb. – Evalueringer er gjort. Laget skal bli tøffere, og jeg skal utvikle meg som trener, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Av Per Erik Moen

Oslo-klubben kom på en smått overraskende kvalik.-plass forrige sesong (tapte for Start). Optimismen rår på Ekeberg. Men det er også tid for å se på forbedringspotensialer.

– Alle spillerne skal være med videre. 20 spillere er under kontrakt. Eneste lille usikkerhet er keeper Simon Thomas, som muligens skal prioritere studier. Vi har også fått henvendelser fra eliteserieklubber på to spillere, og blir det salg, må kortene stokkes om, men slik er det, sier suksesstreneren.

– Hvilke to spillere?

– Det sier vi ikke før noe eventuelt er klart, slik er det. Vi er åpne på at vi som klubb ikke skal hindre spillere som vil videre opp på høyere nivåer.

Isnes har fått mye ros både internt og eksternt etter at han overtok som trener i klubben. "Kåffa" har tatt tydelige steg i rett retning. Men treneren viser ydmykhet i dette intervjuet.

Til PSV Eindhoven

– Kommende helg får jeg den høyeste trenerutdannelsen man kan ha, UEFA-PRO-lisens. Vel og bra, men jeg jobber også mye med egen utvikling. Evalueringer har gjort meg oppmerksom på at jeg kanskje skal være mer rolig under kampene, ikke la engasjementet ta overhånd. Kanskje mister jeg noe av det analytiske når jeg er for engasjert, sier han.

– Hva med faglig utvikling? Du er kjent som ihuga Liverpool-supporter. Har du spurt Klopp om å komme på studietur?

– Haha, nei, det hadde vært noe, men det går nok ikke. Jeg har derimot en kontakt i PSV Eindhoven i Nederland, og vi forsøker å få til at jeg kan dra en tur ned. Det er viktig å dra til en klubb hvor alt er klarlagt og planlagt godt på forhånd, slik at jeg får observere og reflektere sammen med folk i ledelsen der.

– Du og trenerteamet (Daniel Fredheim Holm og Anders Lübeck) har evaluert sesongen. Hva sitter dere tilbake med?

– Vi er godt fornøyde med mye. Kun Aalesund scoret flere mål enn oss. Vi viste mer stabilitet over lengre perioder enn tidligere. Vi ser også at vi må bli tøffere i box-spillet. Vi må bli hvassere i den siste tredjedelen av spillet. Vi må bli mer robuste, tøffere og råere. Og vi må utvikle press-spillet og gjenvinningsspillet.

Telefon fra LSK

Isnes sier han fikk en telefon fra LSK før de ansatte Geir Bakke. Men klubbledelsen hørte aldri noe fra Åråsen, så Isnes antar han ikke ble vurdert i siste runde. Men hva hadde han svart hvis forespørselen hadde kommet fra LSK?

– Det vet jeg ikke. Jeg legger ikke skjul på at jeg har ambisjoner. I fjor høst skrev jeg under på ny kontrakt i KFUM, som strekker seg ut 2022. Klubben har samme filosofi med trenere som med spillere, så jeg har en gentlemans agreement med klubben. Men det er viktig å understreke at jeg stortrives og har ingen planer om å dra herfra med det første, sier han.

Nå  har jo også trenerjobben i Vålerenga blitt ledig....

Før serieåpningen hjemme mot Raufoss 5. april, er disse treningskampene klare:

24. januar: Ull/Kisa (b)

1.februar: Fredrikstad (h)

8. februar: Sarpsborg 08 (b)

15. februar: Notodden (I LSK-hallen)

7. mars: Kjelsås (H)

14. mars: Tromsø (i Oslo, foreløpig ikke bestemt sted og klokkeslett)

22. mars: Vålerenga (b)

28. mars: Strømmen (b)

Laget skal på treningsleir i Marbella i Spania i perioden 23. februar til 1. mars. der skal de spille en eller to kamper.

Mer fra Dagsavisen