Sport

Isnes: – En av våre største skalper i KFUM

Etter sju kamper uten seier slo KFUM til mot et av ligaens vanskeligste lag.

Etter sju strake kamper uten seier, slo KFUM Oslo Ranheim i deres hule. Trener Jørgen Isnes anser det som en av de største skalper klubben noen gang har tatt.

– Det var enorm glede i spillergruppa etter seieren. Det var en svært viktig seier. Det hadde ikke sett pent ut på tabellen med tap, sier Isnes til Dagsavisen dagen etter triumfen i Trondheim.

Les også: KFUM vant da ingen forventet det (+)

Løpskraft

Ranheim ledet tabellen før kampen.

– Hvorfor vant dere?

– Etter de tunge kampene responderte vi med råskap og løpskraft, og vi var i forkant. Vi tok ut styrkene til Ranheim på en god måte. Taktisk sett meget godt gjennomført.

– Begynte du å tvile både på laget og deg selv?

– Nei. Analysene viser at vi ikke har vært svake i alle kampene uten seier. Det mentale er viktig i fotball. Det sitter mye mellom ørene også. Men at det preget spillergruppa, skal innrømmes. Vi har jobbet mye med å se framover og ikke i bakspeilet. Gutta har vært flinke på den biten. Og det er klart jeg har evaluert meg selv. Jeg svinger i prestasjonene som trener jeg også. Etter 0–1 hjemme mot Stjørdals-Blink, var jeg minst fornøyd med min innsats som trener.

Isnes sier klubben må få tid til å etablere seg i 1. divisjon. At alt tar sin tid. Han liker ikke å snakke om enkeltspillere, og iallfall ikke om spillere som ikke er der lenger, men går med på et lite unntak.

Les også: Kun uavgjort i Hagens avskjedskamp for Grorud (+)

Vanskelige å erstatte

– Det ser ut til at Lars Olden Larsen er den første trenerne setter opp på laguttaket til Mjøndalen, og han har vel spilt alle kampene denne sesongen. Og Moses Mawa i Strømsgodset viser sin råskap og styrke. Dette er selvsagt spillere vi ikke erstatter over natta.

– KFUMs kaptein og klare lederskikkelse, Stian Sortevik, har vært ute med skader, det samme har mannen med det kloke fotballhodet, Robin Rasch, vært. Med de to tilbake, kom omsider seieren. Si noe om deres betydning?

– Stian var ute i seks kamper, og var god mot Ranheim. Hans betydning som spiller er viden kjent. Men han er også veldig viktig å ha på treningsfeltet. Gutta hører på ham, for å si det slik. Robin Rasch er viktig på mange måter, ikke minst for balansen i laget. Helt opplagt at det er viktig at disse to er med igjen. Glem heller ikke at Tore Sørås, som spilte ved siden av Robin forrige sesong, er ute med langtidsskade. Hans betydning skal ikke undervurderes.

– Når du analyserer de syv kampene uten seier, hvilke svar finner du?

– Offensivt har det vært for store avstander. Vi har ikke vært råe nok på høyt press. Ikke flinke nok i gjenvinningsfasen. Posisjoneringen til noen av spillerne har ikke vært god nok. Vi har vært for lite fremoverrettet. Vi har scoret for få mål.

– Men, få med at vi har vært gode defensivt, og sluppet inn få, sier han.

KFUM-spillerne har fri mandag og tirsdag, så starter oppkjøringen mot serieleder Tromsø.

Les også: Sju strake kamper uten seier – KFUM har mistet seiersevnen (+)

Mer fra Dagsavisen