Isnes: – Ekstremt skuffende tap

(Sandefjord - KFUM Oslo 1-0). To minutter inn i overtiden scoret hjemmelaget. – Forferdelig ergerlig med en så sen scoring i mot, sier kaptein Stian Sortevik til Dagsavisen.

Av Per Erik Moen

SANDEFJORD (Dagsavisen): Humpete naturgress, første seriekamp, og to lag som ikke evnet å spille seg til store sjanser.

– Jeg er skuffet over at vi ikke fikk med oss tre poeng, og ekstremt skuffet over at det heller ikke ble ett poeng, sier trener Jørgen Isnes.

Første omgang bar tydelig preg av at dette var sesongens første serierunde. Når naturgresset på Komplett Arena heller ikke minnet om et fløyelsteppe, ble det litt vel mye tut og kjør, og sjelden så vi flere enn tre pasninger før motstanderen kjørte to, tre trekk.

Etter drøye to minutter, flikket Stian Sortevik  et innelgg til Moses Mawa, som utrolig nok ikke fikk ballen i mål fra en meters hold. Linjemannen hadde da også flagget oppe.

Store sjanser

KFUM var det beste laget de første ti minuttene, og et nydelig innlegg fra Stian Sortevik etter åtte minutter, havnet på hodet til stopper Jørgen Hammer, men utførelsen av hodestøtet var svakt, og gikk til side.

Sandefjord kjørte seg mer og mer inn i kampen, og overtok mer og mer av banespillet. Hjemmelaget hadde en suser av et langskudd rett til side for krysstanga, og kjørte på videre.

Etter 24 minutter ble stopper Jørgen Hammer solid parkert i en løpsduell med Sandefjords farlige spiss Lars Pontus Engblom, alene med keeper satte han kula inn mot det lengste hjørnet, men ballen smøg seg på utsiden av stolpen.

Der burde det stått 1-0 til hjemmelaget.

Sandefjord var også klart best mot slutten av omgangen. Og hadde nok en gigasjanse, men merkelig nok klarte Vidar Ari Jonsson å skyte over fra en meter. Godt bomma!

0-0 til pause var noe flatterende for gjestene fra Ekeberg.

Gedigen Sørås-sjanse

I begynnelsen av 2. omgang hadde Sandefjord en sjanse, men derfra til det var spilt 75 minutter, skjedde det svært lite foran målene.

Men etter 75 minutter spilte Stian Sortevik en nydelig stikker til Tore Andre Sørås. Han kom helt alene mot keeper, hele venstre hjørnet var åpent som en låvedør, men KFUMs unge midtbanespiller skjøt i beinet på Walter Viitala i Sandefjords mål.

En gedigen sjanse!

KFUM spilte seg til et par halvsjanser til, og det hele så ut til å ende med 0-0.

Så fikk hjemmelaget corner to minutter inn i overtiden. William Kurtovis gikk ut og la inn en lav ball. På hjørnet av femmeteren sto Alberto Moreno, som på elegant vis hælsparket ballen inn i hjørnet.

– Baneforholdene innbød ikke akkurat til finspill. Vi hadde noen halvsjanser, og et par helsjanser. I alle rettferdighetsnavn, må jeg innrømme at Sandefjordt hadde noe flere sjanser enn oss. Men, jeg er selvsagt skuffet over at vi står her med null poeng. Vi kriger bra, og vi skal ikke deppe lenge over dette tapet. Neste helg kommer Start til oss, og da skal vi revansjere dette, sa en skuffet KFUM-trener Stian Sortevik til Dagsavisen etter kampen.

1. divisjon menn, første serierunde søndag:

Sandefjord – KFUM Oslo 1-0 (0-0)

Komplett Arena: 2675 tilskuere.

Mål: 1-0 Alberto Ortiz Moreno Tito (90).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Stian Sortevik, Daniel Fredheim Holm, KFUM Oslo, Marius Høibråten, Sandefjord.

Øvrige resultater søndag:

Kongsvinger – Notodden 1-0, Nest-Sotra – Raufoss 1-2, Skeid – HamKam 1-0, Sogndal – Sandnes Ulf 1-1, Strømmen – Ull/Kisa 1-1.
Spilt lørdag: Start - Aaleund 0-1.