Sport

Ismaheel kom inn fra benken og avgjorde med to mål

(Skeid – Kvik-Halden 3-1) Taofeek Ismaheel kom inn med omlag tjue minutter igjen å spille i Valhall. De benyttet han godt, da hans to mål sørget for nok en viktig Skeid-seier i PostNord-sluttspillet.

Bilde 1 av 4

Skeid kontrollerte oppgjøret mot Kvik-Halden stort sett gjennom hele kampen, men sløste med sjansene og klarte aldri å sikre seg en solid ledelse i Valhall lørdag. Dermed var det godt å ha en opplagt Taofeek Ismaheel å sette inn fra benken.

– Gard (Holme) ba meg om å konsentrere meg om mitt eget spill, og gjøre det jeg er god til. Jeg hadde sittet på benken og sett på hvordan de spilte, og han ba meg om å presse Kvik-Halden høyt, og det var det jeg gjorde, sier Ismaheel til Dagsavisen etter kampslutt.

Les også: Skeid fulgte opp seieren over Hødd med tre poeng mot Kvik-Halden (+)

Ismaheel takker lagkameratene

Det kunne ikke gått så mye bedre, verken for Skeid-trener Holme eller Ismaheel selv. To minutter gikk det før hans første mål for kvelden satt, og på overtid fikk samme mann æren av å sette inn 3-1-målet etter en lobb fra midtbanen.

– Det å komme inn fra benken og score to mål som jeg gjør i dag er bare helt utrolig. Jeg må takke mine medspillere som jobbet knallhardt hele kampen igjennom, noe som også hjalp meg da jeg kom inn. Det var en viktig seier for oss, og jeg er veldig glad for å kunne komme inn og bidra som jeg gjorde, forteller Ismaheel.

Mellom Ismaheels første og andre mål, reduserte Kvik-Halden på omtrent sin eneste sjanse i kampen. Dermed ble det hett mellom ørene på Skeid-spillerne, før Ismaheels avgjørende scoring på overtid.

– Det er fantastisk å ha en spiller som Ismaheel å sette inn. Uansett om han starter eller kommer inn fra benken, bringer han stor energi og vi vet at han kan score mål. Han er rask, spiller med stor kraft, skyter hardt og er en «gamechanger» for oss, sier midtstopper Haydar Altai.

Les også: Borte best for Skeid som vil utnytte Valhallfordelen fullt ut (+)

Altai med sitt første mål for Skeid

Selv sto midtstopperen for kampens første mål, da han pirket inn 1-0 etter en corner som muligens var ute av spill før den skrudde inn på banen igjen. Det brydde ikke Altai seg om, da han satte inn sitt første mål i Skeid-drakta.

– Det var veldig deilig å se den ballen gå inn, og kunne juble for mitt første mål. Det å score rett før pause var viktig for oss, da jeg følte vi kontrollerte kampen og skapte en del sjanser uten å få uttelling. Derfor var det ekstra godt for meg å kunne gå inn i garderoben å vite at jeg hadde gitt oss ledelsen til pause, sier Altai og smiler.

En mann som også har mye å smile for om dagen, er Skeid-trener Gard Holme.

– Vi gjør en kjempegod første omgang, og hvis vi hadde gått i garderoben med 0-0 hadde vi ikke fått noe igjen for det overtaket vi hadde. I stedet fikk vi med oss ledelsen, som gjorde at selvtilliten vår bare vokste etter en rekke med gode kamper i det siste. I garderoben lyste det ut av øya på spillerne at detta skal vi ta, og det så du da vi gikk rett ut og tok kontrollen på den andre omgangen fra start, sier Holme.

Fikk hjelpende hånd fra Tromsdalen

Han vil ikke være med på at det var noe «coahing i verdensklasse» at han satte inn Ismaheel, men er naturlig nok fornøyd med grepet som gjorde at Skeid gikk seirende ut av kampen til slutt.

– Du trenger ikke å være en trener i verdensklasse for å skjønne at det er lurt å sette inn Ismaheel, men det var litt av planen vår å ikke starte med han og med David Gyedu for å kunne sette inn de og endre kampbildet hvis vi trengte det, forteller Holme.

Med nok en avgjørende seier i sluttspillet, og spesielt ettersom Hødd tapte for Tromsdalen, er Skeid nå to poeng foran både Hødd og Kvik-Halden med en kamp mindre spilt. Det kan gjøre neste ukes kamp mot Alta helt avgjørende.

– Vi må vinne disse interne opprykksfinalene for å komme noen vei. Derfor er det tre meget viktige poeng, men samtidig må vi nå nullstille før Alta-kampen. Vi har ikke oppnådd noe enda, og kampen mot Alta kan gå begge veier den. Vi går selvsagt for seier, men med det overtaket vi nå har, er det kanskje enda viktigere for oss å unngå tap, forteller Holme.

Kampfakta

PostNord-ligaen avd. 1 – sluttspill runde 3
Skeid – Kvik-Halden 3-1 (1-0)
Valhall Arena, 200 tilskuere
Mål: 1-0 Hayder Altai (42.), 2-0 Taofeek Ismaheel (73.), 2-1 Markus Stokken Kaasa (83.), 3-1 Taofeek Ismaheel (90.)
Skeid (4-3-3): Idar Nordby Lysgård – Daniel Braaten, Fredrik Tobias Berglie, Hayder Altai, Henning Tønsberg Andersen – Hassan Yusuf, Felix Anthonessen, Øystein Vestvatn (Simen Hestnes fra 76.) – Matarr Kah (Marius Brinck Rygel fra 90.), Johnny Per Buduson (Stian Kommandantvold Pettersen fra 90.), Vital Kaba (Taofeek Ishmaheel fra 71.).
Gule kort: Peder Nomell, Kvik-Halden.
Dommer: Mathias Smehus Kringstad (Valder, IL - Fotball)

Andre resultater: Tromsdalen – Kvik-Halden 3-2

Mer fra Dagsavisen