Island kan vinne sin VM-pulje

(Island - Ukraina 2-0). Etter å ha tapt for Finland, gikk alt Islands vei igjen i VM-kvalifiseringen. To runder før slutt kan de ville sin pulje.

For det var ikke bare kampen på Laugurdalsvöllur i Reykjavik tirsdag som var viktig. Ettersom gruppefavoritt Kroatia tapte 0-1 for Tyrkia, er alt helt åpent igjen i pulje I. Nå ligger Kroatia og Island likt på tabelltoppen, men Koatia foran på bedre målforskjell.

Dette skjedde bare fire dager etter at Island gikk på et overraskende tap for Finland, noe mange trodde ødela muligheten til å kvalifisere seg til VM i Russland neste år.

Også Ukraina og Tyrkia er med i racet, bare to poeng bak i kvalifiseringens tetteste gruppe. Island har igjen Tyrkia borte og bunnlaget Kosovo hjemme. Det kan bety en ny stor VM-kveld i Reykjavik 9. oktober når siste runde går. Til sammenligning har Kroatia igjen Finland hjemme og Ukraina borte. Særlig den ssiet kampen kan bli vrien ettersom Ukraina også kan ta annenplassen i pulja.

- Vi er med igjen i racet etter en veldig god prestasjon, sier Islands landslagssjef Heimir Hallgrímsson til islandsk tv.

Island var den store sensasjonen i fjorårets EM, men har aldri deltatt i noe VM-sluttspill.

Evertons Gylfi Sigurdsson scoret begge målene i seieren over Ukraina. Begge kom etter pause. Den første var omstridt da mange mente Ukrainas keeper skulle hatt frispark før ballen trillet i mål.

Midtveis i omgangen doblet han ledelsen etter en fin islandsk kontring. Bevegelsene var gode og ballen gikk via stanga og inn.

- En ny fantastisk kveld for islandsk fotball, skriver Morgunbladid.