Islands kaptein Aron Gunnarsson må bryte en ny barriere onsdag. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB scanpix.

Island drømmer om England i neste

Islands kaptein Aron Gunnarsson mener en åttedelsfinale mot England vil være en drøm som går i oppfyllelse. Men først må Østerrike stoppes onsdag kveld.

Av Anders Møllersen

Etter å ha spilt 1-1 mot Portugal og Ungarn vil Island med seier over Østerrike ta seg videre til cupspillet i landets første sluttspill noensinne.

Et uavgjortresultat kan også holde for islendingene, som er desperate etter å forlenge EM-eventyret i Frankrike.

Fantastisk

– Dette har vært en fantastisk opplevelse. Vi har kjempet hardt for å komme dit vi er i dag, sa Gunnarsson på den siste pressekonferansen før møtet med Østerrike.

– Men bare å delta er ikke nok for oss. Vi vil gå videre, og jeg tror alle i troppen ønsker å bli her i noen uker til, påpekte kapteinen.

Cardiff-midtbanespilleren innrømmer at en åttedelsfinale mot England, som vil være en realitet dersom Island blir nummer to i gruppe F, er en ekstra gulrot.

– Jeg tror det er en drøm for enhver islending. Som et land har vi alltid sett opp til England i et cupspill. Jeg tror Premier League er den mest sette ligaen på Island, og å møte dem i en åttedelsfinale vil være ekstra stort.

Må heve seg

Men Østerrike vil ikke gjøre det enkelt for islendingene. Etter å ha tapt 0-2 mot Ungarn klamret østerrikerne seg til ett poeng mot Portugal, og de har dermed fortsatt en mulighet til å sikre avansement med en seier.

– Vi vet hva det handler om og vil gjøre alt i vår makt for å klare det. Vi vil kjempe til siste slutt, og jeg er sikker på at hvis vi gjør vårt beste vil vi stå igjen som vinnere av denne kampen, sa Østerrikes Christian Fuchs.

– Hvordan vi går videre har ingenting å si. Hvem vi møter? Det betyr ingenting. Vi må bare ta det kamp for kamp, svarte Gunnarsson.

I den andre kampen i gruppe F møtes Ungarn og Portugal. Begge kamper har avspark klokka 18. (©NTB)