Island ble utklasset av Frankrike

(Frankrike - Island 4-0). Olivier Giroud (32) bidro med sin landslagsscoring nummer 35 da Frankrike slo Island 4-0 i mandagens EM-kvalifisering.

Frankrike hadde ballen så å si hele tiden, og det var vanskelig for islendingene å holde unna. Bare 12 minutter var spilt da Samuel Umtiti gjorde 1-0 etter å ha blitt satt opp av Kylian Mbappe.
2-0-scoringen til Giroud i 2. omgang var av den enkle sorten. Den 32-årige Chelsea-spissen nærmest puffet ballen over mål med lysken uten at han ble presset all verdens.
Scoringen til Giroud var hans 35. på landslaget. Dermed passerte han David Trezeguet på listen over nasjonens mestscorende.
Giroud kunne ha scoret flere. Scoringen hans bare minutter etter 2-0-målet ble korrekt annullert for offside.
Frankrike tok helt over etter 2-0-scoringen. Da forsvant all nervøsitet.
Det aller flotteste målet var 3-0-målet. Pasningene fløt som kniv i smør mellom de blå før Kylian Mbappe fikk æren av å sette ballen. Antoine Griezmann puttet det fjerde med en fem-seks minutter igjen å spille.
For Islands landslagssjef Erik Hamren har starten vært tung.

England-seier

21 minutter gikk det mellom de to målene Chelsea-spilleren Ross Barkley sto bak da England slo Montenegro 5-1 i mandagens EM-kvalifiseringskamp.

Likevel var det Montenegro som scoret først. De har scoret i de fire siste kampene mot England, og mandag scoret de på sitt aller første skudd i kampen. Mot spillets retning sendte Polen-proffen Marko Vesovic i vei et skudd som gikk rett i mål.

Det skulle ikke stå seg.

13 minutter senere utlignet England ved Evertons Michael Keane. Ross Barkley var nest sist på ballen, og Barkley var slett ikke ferdig med kvelden.

Det var nettopp Ross Barkley som sendte England opp i føringen. Det skjedde seks minutter før pause. Chelsea 18-åring Callum Hudson-Odoi sørget for et flott oppspill til målet som slett ikke var av den ufortjente sorten. England hadde hatt ballen i 74 prosent av tiden de første 40 spilleminuttene. England var det klart beste laget før pause.

14 minutter ut i 2. omgang kom det mer fra Barkley til 3-1 for bortelaget etter svakt forsvarsspill fra vertene.

Harry Kane og Raheem Sterling scoret England to siste med 10 minutters mellom. Først var det Kane i det 71. minutt etter assist fra Sterling, og deretter var det Sterlings tur der Jordan Henderson var nest sist på ballen.

Målet til Sterling var hans sjette på de fire siste landskampene. I tillegg har han bidratt med den nevnte assisten. Det er fin statistikk for Manchester City-spilleren.

EM-sluttspillet kvalifisering fotball menn mandag:

GRUPPE A

Kosovo – Bulgaria 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Vasil Bozhikov (39), 1-1 Arber Zeneli (61).

Montenegro – England 1-5 (1-2)

Mål: 1-0 Marko Vešovic (17), 1-1 Michael Keane (30), 1-2 Ross Barkley (39), 1-3 Barkley (59), 1-4 Harry Kane (71), 1-5 Raheem Sterling (81).

GRUPPE B:

Luxembourg – Ukraina 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 David Turpel (34), 1-1 Viktor Tsygankov (40), 1-2 Gerson Rodrigues (selvmål 90).

Portugal – Serbia 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Dušan Tadic (str. 7), 1-1 Danilo Pereira (42).

GRUPPE H:

Tyrkia – Moldova 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Hasan Ali Kaldirim (24), 2-0 Cenk Tosun (26), 3-0 Tosun (53), 4-0 Kaan Ayhan (70).

Andorra – Albania 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Armando Sadiku (21), 0-2 Bekim Balaj (87), 0-3 Amir Abrashi (90).

Frankrike – Island 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Samuel Umtiti (12), 2-0 Olivier Giroud (68), 3-0 Kylian Mbappé (78), 4-0 Antoine Griezmann (84).