Stabæk snudde og slo Ready i toppoppgjøret

(Ready - Stabæk 3-5). I seriefinalen i bandy mellom Ready og Stabæk søndag på Gressbanen var det Ready som kom best i gang. Så handlet alt om Stabæk i en kamp der gjestene vant 5-3.

GRESSBANEN (Dagsavisen): Seieren var Stabæks første mot Ready på seks kamper. Lagene har allerede møttes to ganger denne sesongen – i superfinalen før sesongen da Ready vant på straffer etter 2-2 i ordinær tid, og i slutten av november på Stabekkbanen vant Ready 3-0.

Det var likevel de hvitkledde gjestene fra Stabekk som fikk sin søte revansj søndag. Seieren gjør at Stabæk nå er tre poeng foran andreplasserte Ready.

- I dag var Stabæk bedre enn oss, rett og slett. Jeg synes vi starter bra og er gode, men så tar Stabæk over og scorer flere. De vinner fortjent. Vi taper mot et godt lag og kommer oss ikke opp på det nivået vi ønsker, var kaptein og målscorer Isac Jerner sin dom etter kampen.

Store Ready-sjanser og ledelse

Ready kom best i gang og skapte flere farligheter i løpet av de første minuttene. Hjemmelaget hadde tre store muligheter på tre cornere på et drøyt minutt etter sju-åtte minutter.

22 minutter var unnagjort da Ready tok ledelsen. Isac Jerner flippet perfekt gjennom til Iskander Nugmanov, som ble meid ned av Stabæk-keeper Sindre Beckmann. Det hadde blitt straffe, men på to meter hamret Fredrik Nordby inn 1-0.

Stabæk kom mer og mer inn i kampen utover i omgangen, og utlignet fortjent til 1-1 etter halvtimen. Nikolai Jensen tok ballen fra egen halvdel, dro av fem Ready-spillere og satte ballen i hjørnet fra 16-meteren med en bra avslutning.

Kampen snudd og Stabæk-dominans

Kampen var snudd sju minutter senere. Jensen fant Fredrik Randsborg, som dro av Ready-libero Jacob Rønneberg og skjøt fra distanse. Ballen snek seg bak Christoffer Andersen-Gott i Ready-målet.

Og to minutter senere sto det 3-1. Etter en Ready-corner fikk Stabæk kontret, og til slutt havnet ballen hos Jesper Tho. Han hamret inn Stabæks tredje. Det var også stillingen til pause.

- Vi startet bra og kom oss på riktig spor, men jeg synes det var urettferdig at det sto 3-1 til pause. Vi hadde fortjent mer enn detm og kanskje også ledet, sa Jerner om de første 45.

Slet med å komme seg tilbake

Etter en rolig start på den andre omgangen var det Stabæk som scoret kampens femte. Markus Fremstad kom alene med Andersen-Gott og satte ballen sikkert i hjørnet til 4-1.

Derfor var det uhyre viktig for hjemmelaget at Tim Johansson reduserte til 2-4 på corner like etter. Så fikk Stabæk straffe, men Fremstad skjøt utenfor og bommet med det på sin andre straffe på rad.

Men Ready slet med å skape noe etter 2-4-målet, og det var fortjent da Fredrik Randsborg kriget inn 5-2. Isac Jerner fikk redusert på overtid, men det endte med 3-5-tap.

- Det var tungt å ikke skape mye på 2-4. Stabæk er veldig gode til å spille på ledelse. Da kan de diktere tempoet og gjøre som de vil. Og det gjorde de i dag, sukket Jerner.

Eliteserien bandy søndag, 13. runde:

Ready – Stabæk 3-5, Mjøndalen – Sarpsborg 10-1, Drammen – Solberg 2-7, Skeid – Høvik 4-4, Ullern – Ullevål 3-3.

Stillingen: 1) Stabæk 23, 2) Ready 20, 3) Solberg 19, 4) Mjøndalen 15, 5) Drammen 13, 6) Ullern 10, 7) Sarpsborg 9, 8) Ullevål 5, 9) Høvik 4, 10) Skeid 4.