Ishockey

Zuccarello herjet da Wild vant igjen

Mats Zuccarello leverte fire assist da Minnesota Wild tok sin sjuende seier på ni kamper med 5-2 borte mot Seattle Kraken i NHL lørdag.

Det er femte gang han har hatt fire målpoeng i en NHL-kamp. Marian Gaborik er eneste Wild-spiller som har greid det flere ganger (7).

Rekkekamerat Kirill Kaprizov strålte også med to mål og en assist.

– Man vinner når spillerne med flest minutter, de beste eller best betalte eller hva du vil kalle det, fører an og spiller på riktig måte og er utslagsgivende, sa Wild-trener John Hynes ifølge klubbens nettsted.

Kraken, som er blant Wilds rivaler i kampen om sluttspillplass, tok ledelsen etter bare 36 sekunder. Så scoret gjestene fem mål på rad.

Pasningsshow

Zuccarello satte opp Marcus Johansson for 1-1-målet med en pasning fra rundvantet. 2-1 kom i overtallsspill, da han og Kaprizov spilte pucken til hverandre flere ganger bak nettet før sistnevnte snek den inn ved stolpen. Wild ledet 2-1 ved første pause.

Også 3-1 kom i power play, da pucken gikk raskt i diagonaler fra Zuccarello til Kaprizov til målscorer Matt Boldy.

Zuccarello var ikke på isen da Kaprizov scoret Wilds fjerde mål, men ved 5-1 kom han akkurat ut av utvisningsboksen da pucken ble klarert langt. Han løp den opp, tok seg en tur bak målet og fant backen Dakota Mermis, som scoret med et håndleddsskudd.

Sluttspilljakt

Nordmannen pådro seg to utvisninger i kampen, for henholdsvis slashing og tripping. Ingen av undertallsspillene resulterte i baklengsmål.

Wild er nummer seks i sin avdeling i NHL. Bare de tre beste i hver avdeling går direkte til sluttspill, men det er to wildcardplasser i hver halvdel av ligaen. Wild er i øyeblikk på 4.-plass blant klubbene i vest som ikke er i topp tre i sin avdeling, to poeng bak den viktige 2.-plassen.

Laget trenger altså hver seier og storspill fra stjerner som Zuccarello og Kaprizov.