Ishockey

Storhamar herjet med Vålerenga: 8-0. - Flaut!

(Storhamar - Vålerenga 8-0). Storhamar har allerede sikret seriemesterskapet, men aktet ikke å la serietoer Vålerenga stoppe seiersrekken. Det ble 8-0-seier i lørdagens toppkamp i CC-Amfi.

Det var lagets 26. seier på rad i eliteserien ishockey.

Hamarlaget slettet en 23 år gammel rekord med sin 22. strake seier i begynnelsen av måneden. Etter landslagspausen er rekorden forbedret fire ganger.

Seriemesterskapet var i boks da Comet Halden ble slått 10-0 foran 5721 tilskuere torsdag, og lørdag gjorde Storhamar kort prosess med sin nærmeste serierival. Mål av Eirik Salsten, Jacob Berglund og Sander Hurrød sørget for 3-0-ledelse før det var spilt 14 minutter.

Andreas Dahl økte to ganger i midtperioden før Martin Johnsen satte inn et straffeslag til 3-0-seier også i den perioden. I siste periode kom også Peter Quenneville og Andreas Martinsen på scoringslista.

Vålerenga-veteran Martin Røymark var mildt sagt ikke blid etter ydmykelsen.

– Det er ikke moro. Det er ganske flaut akkurat nå. Vi har en lang vei å gå for å komme opp på det nivået Storhamar er på, sa han til TV 2 underveis i kampen.

– Det er så skuffende. Jeg har ikke ord. Jeg skjønner faktisk ikke at det er mulig, sa Røymark.

Lagene vil møtes igjen i sluttspillet. Da vet Vålerenga hvilket nivå det må opp på.

---

Eliteserien menn lørdag, 41. runde:

Storhamar – Vålerenga 8-0 (3-0, 3-0, 2-0)

CC-Amfi: 5812 tilskuere

1. periode: 1-0 (3.20) Eirik Salsten (Peter Quenneville, Patrick Thoresen), 2-0 (12.30) Jacob Berglund, 3-0 (13.56) Sander Dilling Hurrød (Stefan Espeland, Salsten).

2. periode: 4-0 (28.25) Andreas Dahl (Sverre Rønningen, Kenneth Gulbrandsen), 5-0 (35.24) Dahl (Andreas Hjelm, Berglund), 6-0 (37.56) Martin Johnsen (straffe).

3. periode: 7-0 (41.56) Quenneville (Salsten), 8-0 (45.25) Andreas Martinsen (Espeland, Berglund).

Utvisninger: Storhamar 5 x 2 min. og 2 x 20 min., Vålerenga 6 x 2 min., 2 x 5 min. og 2 x 20 min.

Øvrige kamper lørdag:

Ringerike – Stjernen 4-5 e.str. (0-3, 2-1, 2-0, 0-0, 0-1), Sparta – Frisk Asker 2-1 (0-0, 2-0, 0-1).

Spilles søndag: Comet Halden – Stavanger, Lørenskog – Lillehammer.

1. divisjon menn lørdag:

Nidaros – Bergen 12-1 (5-0, 3-0, 4-1), Grüner – Furuset 18-1 (4-0, 7-1, 7-0), Narvik – Gjøvik 4-1 (0-0, 3-1, 1-0), Ski – Hasle-Løren 1-4 (1-1, 0-0, 0-3).

Søndag (siste): Narvik – Gjøvik, Nidaros – Bergen.

Stillingen: Narvik 83, Grüner 70, Nidaros 69, Bergen 56, Gjøvik 54, Furuset 39, Ski 26, Hasle/Løren 17.

De fire beste får til opprykkskvalifisering. Ski og Hasle/Løren rykker ned.