Ishockey

VIF-supporterne ble sendt hjem. Og VIF tapte etter straffeslag

(Stjernen - Vålerenga 3-2 e. straffer). Ishockeykampen mellom Stjernen og Vålerenga i Fredrikstad ble satt på pause etter at en gruppe supportere barket sammen i pausen etter første periode.

Kampen ble fullført etter at de flese supporterne ble sluset ut av Stjernehallen. Resten av kampen ble spilt for nesten tomme tribuner. Det tok tid å organisere VIF-supporterne inn i busser som skulle returnere til Oslo.

TV 2 meldte om bråket under denne kampen først.

Bråket skjedde utenfor hallen

– Det er bråk mellom supporterne. Det er sendt fyrverkeri fra den ene gruppen til den andre, som antakeligvis er årsaken, sier Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til TV 2.

Alt dette skjedde utenfor hallen i pausen etter første periode. TV-opptak viser at det fyker bluss mellom de to supportergruppene. To personer skal ha blitt hentet i ambulanse.

Klokka 18.00 var lagene ute på isen igjen for å forberede seg til at kampen kunne fortsette.

– Vi har mange enheter på stedet og jobber med å få kontroll over situasjonen. Vi har fått melding om at en person er skadet, men har ikke skadeomfang, opplyste politiet til TV2.

Fredriksstad Blad melder av en av vaktene i hallen har blitt sendt på legevakten.

– Han hadde fått et kutt over øyet og var ganske rystet, opplyser FBs fotograf.

Det blir et etterspill om hendelsene for å få klarhet i hva som utløste den aggressive stemningen som oppsto.

Jevnt på isen

Stillingen var 1-1 da lagene gikk til pause etter første periode. Stjernen tok ledelsen før minuttet var spilt ved Jack Tyler Badini, mens Sander Thoresen utlignet for Vålerenga.

Omlag klokka 18.20 ble andre periode satt i gang, kraftig forsinket. Resten av kampen forløp helt rolig.

Etter det forlengede pausen var det gjestene som kom best i gang igjen da Christopher Bengtsson sendte Vålerenga i ledelsen. Den beholdt de imidlertid bare i to minutter før Austin Cangelosi utlignet for Stjernen.

Tredje periode ble helt målløs, men Vålerenga hadde muligheten da de spilte i overtall i kampens to siste minutter. Men det klarte de ikke å utnytte.

Lagene måtte dermed ut i spilleforlengelse og straffer for å avgjøre kampen. VIF var nærmest i spill tre mot tre, men Stjernens keeper Kasper Byrkjeland holdt unna og ble også kåret til banens beste spiller. Bestemannsprisen hos VIF gikk til Sander Thoresen.

Vålerenga vant skuddstatistikken 40-28 totalt sett.

I straffeslagene bommet Vålerenga på alle sine forsøk, mens J.J. Piccinich ble den store helten, da han var den eneste på banen som satte sin straffe.

Tidligere lørdag snudde Sparte fra 0-4 til 5-4-seier borte over Stavanger Oilers, mens Storhamar tok en komfortabel 4-0-seier borte over erkerival Lillehammer.

Vålerengas neste kamp er hjemme på Jordal mot Lillehammer torsdag 1. februar.