Ishockey

Kun seieren varmet for VIF: – Kan ikke være spesielt fornøyd med det her

(Vålerenga – Frisk Asker 4-1) Til tross for en nokså komfortabel seier i serieåpningen, var Vålerenga-trener Fredrik Andersson ikke fornøyd med så mye annet enn tre poeng.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Vålerenga åpnet kampen mot Frisk ganske dårlig, med slurvete pasningsspill og et ganske tidlig baklengsmål. Etter Johan Erikssons utligningsmål hadde laget imidlertid ganske god kontroll på kampen, og rodde i land en solid i seier i serieåpningen. Det var også det eneste positive med prestasjonen, sett fra Vålerenga-trener Fredrik Anderssons øyne.

– Vi er jo fornøyd med tre poeng naturligvis, men kan ikke være spesielt godt fornøyd med prestasjonen vi leverer. Jeg synes ikke vi kommer opp på et høy nok nivå i vårt pasningsspill, og det finnes mye mer å hente ut av laget. Det har vi sett i de siste kampene mot Malmö og i Tyskland, men det virket som vi ble litt stresset av premierenerver. Frisk fikk også 1-0-scoringen og da kjente det som vi mistet litt av metodikken i vårt spill, sier Andersson til Dagsavisen.

Les flere ishockeysaker her

Premierenerver

VIFs hovedtrener var mest fornøyd med at laget snudde kampen, selv om han ser stort forbedringspotensial etter seieren i serieåpningen.

– I den første perioden tapte vi altfor mange dueller og løse pucker, før det blir litt bedre i de to siste periodene. Det tror jeg har litt med å gjøre at spillerne nok var litt for anspente og preget av premierenerver som gjorde at det gikk litt for tregt med oss. I den andre og tredje perioden spilte vi litt kjappere, som gjorde at vi fikk litt bedre kontroll på pucken og da kunne vi også kontrollere kampen i større grad, sier Andersson og fortsetter:

– Spillerne var nok kanskje litt preget både av at det var seriepremiere, men også at de ville vise seg fram for alle som hadde kommet for å støtte oss. Det var fantastisk kjekt å se, og jeg håper alle kommer igjen for å heie på oss videre i sesongen, forteller Andersson.

Det viktigste var tross alt å ta de tre poeng, selv om spillet kanskje ikke satt helt som Vålerenga ønsket.

– Vi byr Frisk på på altfor mange målsjanser, og overtallsspillet vårt var heller ikke spesielt bra i dag. På en annen dag kunne det vi leverer i overtall være med på at vi hadde tapt kampen, men heldigvis får vi inn noen mål i åpent spill samtidig som Tobias (Breivold) redder de skuddene vi trengte for å vinne. Det var en ok innsats, men det er veldig mye å skru på for å bli bedre, sier Andersson.

Tobias Breivold måtte slippe inn ett mål mot Frisk Asker, men leverte mange gode redninger da Vålerenga vendte til seier.

Nykommer med sesongens første

Frisk var det beste laget i de ti-tolv første minuttene av kampen, og skapte da flere store sjanser i tillegg til scoringen de fikk etter seks minutter. Vålerenga slet da med å skape det helt store, men ut av nesten ingenting fikk nykommer Johan Eriksson pirket sesongens første puck i mål på en retur på sitt eget skudd. Dermed kunne VIF gå til den første pausen på stillingen 1-1.

– Det er veldig kjekt at jeg som ny i Vålerenga fikk satt inn sesongens første mål, og nå blir det bare å bygge videre på det og fortsette med målproduksjonen. Jeg tror det var viktig for oss å få det utligningsmålet i den første perioden, slik at vi kunne samle oss i pausen og vinne til slutt, forteller Eriksson til Dagsavisen.

Svensken er nykommer på laget, og fikk i likhet med Christopher Bengtsson sine første poeng i VIF-drakta. Vålerenga fikk i det hele tatt mange av sine poengplukkere i gang i den første kampen, da Martin Røymark, Mathis Olimb og Mika Partanen scoret 2-1, 3-1 og 4-1, som også ble sluttresultatet.

– Det var nok en kamp som ble preget av en del premierenerver. Det var mange utvisninger, så det var viktig at vi var gode både i undertall og overtall. Det ble avgjørende for oss i dag, sier svensken som fikk sitt første møte med norsk ishockey.

– Jeg synes det var kjempekult å spille i dag. Det var veldig mange på tribunen, det var godt trøkk og vi fikk startet med en seier. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot, og føler jeg har funnet meg godt til rette allerede. Så ingenting er bedre enn at vi kunne starte med seier i premieren, avslutter Eriksson.

VIFs Johan Eriksson scoret Vålerengas første mål denne sesongen.

---

Kampfakta

Elitehockeyligaen, runde 1

Vålerenga – Frisk Asker 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Jordal Amfi, 5147 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (6.36) Anton Holm (Emil Kvernmo Wasenden, Emil Frøshaug), 1-1 (17.05) Johan Henrik Oscar Eriksson (Mark Auk, Martin Røymark).

2. periode: 2-1 (36.49) Røymark (Christopher Bengtsson, Eriksson).

3. periode: 3-1 (43.13) Mathis Olimb (Thomas Olsen, Daniel Bøen Rokseth), 4-1 (50.22) Mika Partanen (Auk, Olimb).

Utvisninger: Vålerenga 4 x 2 min., Frisk Asker 8 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min.

Vålerengas rekker:

Keeper: Tobias Breivold (Partanen)

1. rekke: Tommi Taimi, Daniel Bøen Rokseth, Thomas Olsen, Mathis Olimb, Mika Partanen.

2. rekke: Linus Rosdahl, Stian Solberg, Johan Eriksson, Christopher Bengtsson, Martin Røymark.

3. rekke: Kalle Ekelund, Mark Auk, Pontus Finstad, Sebastian Johansen, Jørgen Karterud.

4. rekke: Herman Mowe, Christian Torrisen, Sander Thoresen, Magnus Brekke Henriksen, Kåre Benjamin Byrkjeland.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: