Ishockey

Partanen og co. sendte VIF til semi etter drama mot Frisk

(Frisk Asker – Vålerenga Hockey 4-6). Fredrik Anderssons Vålerenga-mannskap gjorde jobben på borteis torsdag, og sikret semifinaleplass etter fire av fire mot Frisk i kvartfinaleserien i NM-sluttspillet i ishockey.

I semifinalen møter Vålerenga Storhamar. Stavanger Oilers valgte å møte Sparta i den andre semifinalen.

– Det var vel som ventet at det skulle bli Storhamar. Det kommer til å bli en tøff oppgave, men det blir utrolig spennende, sa VIF-trener Fredrik Andersson til TV 2 etter kampslutt.

Mika Partanen (2), Thomas Olsen (2), Jørgen Karterud og Andreas Martinsen scoret målene for VIF, mens Thomas Valkvæ Olsen (3) og Fredrik Bjørndal nettet for hjemmelaget Frisk i Varner Arena torsdag kveld, i en kamp med tidvis høy temperatur hos begge lags spillere.

Dermed kan VIF-trener Andersson og hans mannskap juble for semifinaleplass.

Vålerenga-trener Fredrik Andersson var fornøyd med seieren mot Manglerud Star, men er samtidig klar på at kampen fort kunne fått et annet utfall, og at VIF fortsatt har mye å jobbe med.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

God Vålerenga-start

Vålerenga tok grep fra start av, og Darien Craighead fikk en god mulighet etter få minutter. Han lekte seg forbi flere Frisk-spillere, men ble til slutt stanset av en for anledningen frisk (!) Henrik Fayen-Vestavik i vertenes bur.

Jørgen Karterud, som har vært brennhet for VIF etter comebacket fra skade, dunket pucken i stolpen og ut kort tid etter. Men litt etter halvspilt periode fikk bortelaget hull på byllen. Mathis Olimb, Stefan Espeland og Mika Partanen vartet opp med flott kombinasjonsspill, og sistnevnte fikk æren av å sette pucken i mål.

Mikkel Christiansen forsøkte å svare for hjemmelaget i overtallsspill, men alene mot Mitchell Gillam var det VIFs burvokter som gikk seirende ut av duellen. Frisk presset videre på i overtall, men gjestene red av stormen.

Vålerenga fikk straffe på tampen av førsteperioden, da tidligere Vålerenga-profil Alexander Bonsaksen kastet kølla for å hindre Sebastian Johansen på vei alene mot Frisks mål. Mika Partanens straffe ble imidlertid reddet av Frisks keeper.

Kort tid ut i midtperioden utlignet Frisk litt ut av intet, etter en nydelig kontring av vertene. David Morley slapp pucken perfekt til Thomas Valkvæ Olsen, og pucken snek seg inn nede ved stolperota.

Champagnehockey

Men Vålerenga svarte nesten umiddelbart, ved Thomas Olsen. Stefan Espeland styrte pucken inn mot mål, og foran kassen ventet Olsen som fikk den videre inn i nettmaskene.

Og nå var VIF i siget, for kort tid etter ordnet Jørgen Karterud 3-1 med sin femte scoring i sluttspillet. Og det var en riktig så lekker scoring, Karterud ventet ut vertenes keeper, rundet ham og la pucken inn i det åpne målet. Iskaldt av formspilleren.

– Champagnehockey fra Vålerenga her i Asker, konkluderte Jesper Hoel og Jonas Bariås i TV 2s kommentatorboks. Klanen svarte med å rope «sommerferie» til Frisk-fansen.

– Det er deilig at det har løsnet ordentlig for meg, sa Karterud til TV 2 i midtperioden.

Andreas Martinsen, som hadde flere gode muligheter underveis, fikk en stor mulighet til å øke, men fra gyllen posisjon fikk en Frisk-back kastet seg inn og blokkert med nød og neppe. VIF fortsatte å trykke på, men mot spillets gang var det Frisk som reduserte til 2-3. Hampus Gustafsson plukket opp en løs puck, spilte videre til Fredrik Bjørndal som fyrte pucken i nettmaskene på direkten. En flott avslutning i Bjørndals kamp nummer 100 for Frisk.

Men Andreas Martinsen fikk omsider hull på byllen for VIF i spill fem mot tre, kort tid før periodeslutt. Etter et massivt VIF-press dunket den tidligere NHL-spilleren pucken i mål fra kort hold.

Partanen ble helten

Mika Partanen skjøt i tverrliggeren for Vålerenga kort tid ut i 3. periode, men Frisk hadde ikke gitt opp. Thomas Valkvæ Olsen ordnet sitt andre for dagen drøyt sju minutter før slutt.

Gjestenes Pontus Finstad fikk en gigantisk mulighet til å gjøre 5-3 i undertall kort tid etter reduseringen, men helt alene mot Fayen-Vestavik skjøt han rett på Frisk-keeperen.

I stedet var det Thomas Valkvæ Olsen som igjen skulle ordne nettsus for Frisk. Etter flott kombinasjonsspill fra vertene satte han først pucken på keeper Gillam, men returen ekspederte han inn i nettmaskene. Dermed 4-4 og lagene var like langt etter en sterk Frisk-periode.

Vålerenga hang i tauene, men to minutter før full tid i 3. periode scoret Mika Partanen igjen for bortelaget, denne gang mot spillets gang. Mathis Olimb spilte finnen gjennom, og Partanen vippet pucken i mål på flott vis alene mot keeper. Alexander Bonsaksen ville ha scoringen underkjent etter en episode i forkant av målet, men fikk ikke viljen sin.

Mika Partanen koste seg glugg ihjel på Jordal med fire scoringer og seier over Oilers lørdag.

Frisk kjempet og kjempet for utligning på tampen, men VIF holdt unna. Thomas Olsen sendte sågar pucken i tomt bur i sluttsekundene og VIF kunne slippe jubelen løs for tomålsseier.

– Når du taper fire matcher, er det fortjent. Det er lite å si på det, selv om vi verken hadde dommerne eller noe annet med oss i dag. Men VIF går fortjent videre, sa Frisk-trener Vidar Wold etter kampslutt.

---

Kampfakta

Ishockey, kvartfinale NM, 4. kamp i kvartfinaleserien

Frisk Asker – Vålerenga Hockey 4–6 (0-1, 2-3, 2-2), Vålerenga vant 4-0 sammenlagt i kamper

Varner Arena

Mål:

1. periode: 0-1 (12.26) Mika Partanen (Stefan Espeland, Mathis Olimb)

2. periode: 1-1 (22.12) Thomas Valkvæ Olsen (David Morley, Alexander Bonsaksen, 1-2 (22.52) Thomas Olsen (Mark Auk), 1-3 (23.50) Jørgen Karterud (Sebastian Johansen, Rasmus Ahlholm), 2-3 (32.05) Fredrik Bjørndal (Hampus Gustafsson), 2-4 (38.26) Andreas Martinsen (Tommi Taimi)

3. periode: 3-4 (52.41) Valkvæ Olsen (Morley), 4-4 (54.22) Valkvæ Olsen (Gustafsson), 4-5 (57.57) Partanen (Olimb), 4-6 (58.51) Thomas Olsen (Olimb)

Utvisninger: Frisk 7 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min.

Dommere: Karl Johan Marcus Vinnerborg og Christian Bo Persson

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: