Ishockey

Storhamar stoppet Vålerenga og ga dem årets første tap

(Storhamar - Vålerenga 2-1). Storhamar ble det første laget som klarte å slå Vålerenga i 2023. Det var neppe noen stor overraskelse.

Det tilspisser seg i kampen om seriemesterskapet og Storhamar-trener Petter Thoresen var malmklar foran denne kampen:

– Skal Storhamar ha planer om seriegull, må denne kampen vinnes.

Det var jo ikke statistisk helt riktig, men han fikk tydeligvis følge av Hamar-folket som fylte opp det gamle OL-amfiet. Over 6500 tilskuere var på plass.

Men Thoresen fikk ønsket og håpet innfridd. I en helt jevn kamp hadde Storhamar de små marginene på sin side.

Før kampen lå Vålerenga altså fire poeng foran Storhamar, i rygg på serieleder Stavanger som man forventet ville ta en ny seier borte mot Manglerud Star. Noe de også gjorde. Men nå er Storhamar bare poenget bak VIF.

Droppen måtte utsettes

Det var hett i hallen før første dropp, så hett at ismaskinen måuue ut på tokt, noe som forsinket kampstart med fem minutter.

Det ble en jevn start på kampen der første betydelige hendelse kom etter seks og et halvt minutt da Vålerengas Didrik Nøkleby Svendsen måtte i utvisningsboksen, noe både han og medspillerne var helt uenige i. Det var en marginal situasjon der holding rundt motstanders hode ble straffet.

Men denne overtallsperioden rakk Storhamar å utnytte da Patrick Thoresen elegant styrte langskuddet fra Jacob Noer i buret bak VIF-keeper Mitchell Gillam.

VIF klarte ikke å svare i en periode der hjemmelaget vant skuddstatistikken knepent 8–6. Det ga et bra bilde av hvordan denne kampen artet seg. Tett og jevn med to lag som var sterke i forsvar.

Siste tap kom mot Storhamar

Vålerenga kom til denne kampen uten tap i år, klubben hadde faktisk ikke tapt siden 0–2 for nettopp Storhamar 8. desember.

VIFs utligning kom helt i starten av midtperioden, da også de utnyttet overtall. For nå var det målscorer Patrick Thoresen som måtte ta en to minutter, Mika Partanen ble spilt fri på høyrekanten og derfra fikk han fyre fritt.

Det ble gradvis høyere temperatur både på isen og tribunen og det ble også kastet ting inn på isen som det tok lit ttid å rydde bort.

Gedigne VIF-sjanser

Og Storhamar presset seg tilbake i ledelsen da Peter Quenneville fikk altfor mye tid og plass midt foran VIF-goalen og styrte inn ledelsen til voldsom begeistring for hjemmepublikum.

Da Andreas Dahl måtte ut til soning spilte Vålerenga seg fram til noen gedigne sjanser i sitt overtall, og Pontus Finstad lurer vel fortsatt på hvordan han klarte å unngå å score da han kom i helt fri posisjon.

Men perioden endte uavgjort i en periode der VIF vant skuddstatistikken 9–4.

Siste perioden ble et speilbilde av hele kampen, men uten scoringer. Storhamar ville sikre, Vålerenga måtta ta større risiko.

I sluttminuttene ble VIF-keeperen tatt ut, det ga mange muligheter, men Storhamars 18 år gamle keeper Markus Stensrud ble også en av Storhamars matchvinnere. Og han ble kåret til kampens beste spiller.

For skuddstatistiken totalt endte i Vålerengas favør, 21-24.

Neste oppgave for VIF er Manglerud Star i Jordal Amfi kommende tirsdag.