Ishockey

Vålerenga seiret, men fikk god kamp: – Kanskje de har vært på Marbella

(Grüner - Vålerenga 2-5). Vålerenga vant fullt fortjent mot et sykdomspreget Grüner. Men det ble jevnere enn ventet, hvertfall på resultatet å dømme.

GRUNERHALLEN (Dagsavisen): Når VIF kommer til Dælenenga pleier det å være grei skuring helt fra begynnelsen av. De ledet 3–0 etter første periode i høstens første møte her, og 4–0 i det siste oppgjøret i våres. Og med et sykdomsutsatt Grüner kunne man forvente det samme lørdag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Men de lilla er ofte med i kampen så lenge de holder seg unna utvisninger. Og det gjorde de i den første perioden i dag. Det skulle likevel glippe da de selv var i overtall. Vålerenga tok mer kontroll i midtperioden, Martin Røymark og Mathis Olimb scoret hvert sitt, men Grüner reduserte også. Et slitent hjemmelag, som ikke har spilt kamp på tre uker, ga Vålerenga overraskende god kamp i ettermiddag.

Kunne endt tosifret

– Kudos til dem. De ga oss en god kamp med tanke på hva de har vært igjennom. Men jeg er ikke sikker på om de har vært syke eller om de egentlig har vært på treningsleir i Marbella, sier Mathis Olimb til Dagsavisen, med glimt i øyet.

Vålerenga vant skuddstatistikken klart og med litt bedre sikte kunne resultatet hvert annerledes, påpeker Olimb.

– Jeg syns det er en grei gjennomført kamp av oss. Vi pløyer over dem i første periode, men klarer ikke å score. Vi sender vel av gårde nesten femti skudd mot dem så dette lunne like gjerne endte med tosifret fra oss, sier han.

Startproblemer

VIF slet med å komme skikkelig i gang sist mot Oilers og vi så noe av det samme i dag. Grüner holdt nullen lenge da de ikke gikk på noen utvisninger. VIF gikk derimot på to tominuttere, uten at det skulle være noe ulempe. For det var nettopp i undertall at Vålerenga tok ledelsen sent i første periode. Grüner blottla seg defensivt i jakten på en sjelden ledelse over storebror. De slet stort med å etablere seg i offensiv sone, mistet pucken i midten og Pontus Finstad plukket den opp. Han gjorde ingen feil alene med Linden Marshall som havnet på halvdistanse.

Like før dette var det faktisk Vålerenga-gutten Calle Spaberg Olsen, nå Grüner-spiller, som kom til hjemmelagets beste sjanse i perioden. Han danset seg helt fram til Tobias Breivold som reddet avslutningen.

Et kjapt rekkemøte etter at Mathis Olimb scoret 3.1.

– Det er klart at når vi ikke klarer å score så tegner det et kampbildet som ser mye jevnere ut, sier Mathis Olimb. Han mener Vålerenga spilte godt nok til å lede kampen komfortabelt.

I midtperioden tok Vålerenga mer kontroll. Det var tidvis spill mot ett mål, nemlig hjemmelagets. Men noen sjansebonanza var det heller ikke. Martin Røymark brukte pirkepinnen da han doblet ledelsen for gjestene. Ikke ett sprudlende vakkert mål, men et pusterom for VIF. På tribunen kunne man ta seg en slurk kaffe.

Overraskende jevnt

Den ble nok ikke satt i halsen på de mange VIF-supporterne i hallen, men få hadde sett Grüners redusering komme. Et brudd i offensiv sone og vipps sendte Karl Olovsson pucken forbi Tobias Breivold. Men Grüners lille håp ble slått hardt ned på. En helt unødvendig utvisning av Alexander Andersson som upresset sendte pucken opp mot publikum ga VIF en sjanse i overtall. Kombinasjonene satt perfekt og Mathis Olimb var sist på pucken som sendte de kongeblå i tomålsledelse til siste pause.

Med sykdom i troppen ville det bli vanskelig å stå løpet ut for Grüner, men VIF slet med å drepe dette fullstendig. Vålerenga la på til 4-1, ved Sander Thoresen, som fikk resultatet til å ligne mer på det som var forventet. Thomas Olsen misbrukte også et straffeslag. Men i sluttminuttene reduserte Grüner på ny og klarte faktisk å legge litt press på storebror, i sluttsekundene tok de ut keeper og spilte med seks. Da ble det til slutt et femte mål ved Tobias Lindström, etter at både Pontus Finstad og Martin Røymark bommet på åpent mål!

Med andre ord, langt fra årsbeste av de kongeblå, men de tre poengene er oppskriftsmessige.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


---

FAKTA

Eliteserien ishockey lørdag:

Grüner – Vålerenga 2-5 (0-1, 1-2, 1-2)

1. periode: 0-1 (17.54) Pontus Finstad (Filip Lalande).

2. periode: 0-2 (24.37) Martin Røymark (Tobias Lindström), 1-2 (33.39) Karl Henrik Jan Olovsson (Nils Patrik Carnbäck, Lars Erik Francke-Enersen), 1-3 (36.52) Mathis Olimb (Lindström, Sander Thoresen).

3. periode: 1-4 (48.57) Thoresen (Kalle Ekelund, Lindström), 2-4 (56.51) Olovsson (Carnbäck), 2-5 (59.58) Lindström (Røymark, Rasmus Ahlholm)

Utvisninger: Grüner 5 x 2 min., Vålerenga 3 x 2 min.

Øvrige kamper lørdag:

Ringerike – Storhamar 3-5 (1-2, 1-2, 1-1),

Manglerud Star - Sparta 0-7 (0-2, 0-2, 0-3).

Senere kampstart: Stavanger – Frisk Asker (18.30).

Spilles søndag: Lillehammer – Stjernen.